CHP İNEGÖL TEŞKİLATI FIRSAT TEPTİ!

CHP İNEGÖL TEŞKİLATI FIRSAT TEPTİ!

Gürhan Akdoğan kazandı CHP İnegöl İlçe Teşkilatı kaybetti

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı, 7 Ağustos 2011 tarihinde bir kongre gerçekleştirdi. Kongre öncesi Bursa il başkanlığı için, genel merkez tarafından görevden alınan eski il başkanı Gürhan Akdoğan, 15 yıl Nilüfer İlçe Başkanlığı yapan Metin Çelik ve Erhan Sevim’in ismi geçiyordu. Erhan Sevim son anda adaylıktan çekildi ve kongrede Gürhan Akdoğan ile Metin Çelik yarıştı.  İki adayın kıyasıya yarıştığı seçimde Gürhan Akdoğan 248 oy, Metin Çelik 246 oy aldı. Yani Akdoğan iki oyla yeniden il başkanlığına seçildi.

Metin Çelik’in adaylığı ve olası il başkanlığı, İnegöl teşkilatını yakından ilgilendiriyordu, çünkü listesinde CHP’nin 2007 seçimlerinde Bursa milletvekili adayı olan,  EMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Elektrik Mühendisi Abdullah Büyükışıklar’da vardı.

26 delegesi bulunan CHP İnegöl ilçe teşkilatı kongre sürecine girildiğinde 3’e bölünmüş, ancak ekseriyeti Erhan Sevim ve Metin Çelik’i destekleme kararı almıştı. Özellikle 8 kişilik gençlik hareketi Metin Çelik’in listesinde bulunan Abdullah Büyükışıklar’ın yanındaydı.

Bursa İl başkanlığı için 3 adaydan biri olan Erhan Sevim adaylıktan çekilince, İnegöl delegelerinin büyük çoğunluğu Metin Çelik’i destekleme kararı aldı.

Metin Çelik’in seçilmesi halinde Abdullah Büyükışıklar, büyük olasılıkla Bursa İl başkan yardımcısı olacaktı.  Bursa il yönetiminde İnegöl’den bir ismin olması, milletvekilliği seçimlerinde ilk 3’te İnegöl’den bir CHP’li adayın olması ve İnegöl’ün sorunlarının il düzeyinde genel merkeze iletilmesi demekti.

Ancak Abdullah Büyükışıklar’a kendi teşkilatından tam destek gelmedi. 26 delegenin 4’ü kongreye katılmayarak büyük bir sorumsuzluk gösterirken, 2 delege Gürhan Akdoğan’ı destekleyerek,  Bursa il Başkanı seçilmesine vesile oldu.  Zira Akdoğan seçimi 2 oyla kazandı.

Abdullah Büyükışıklar’ın Bursa il yönetiminde yer alması, İnegöl adına bir kazanç olacak iken, kendi teşkilatından tam destek bulmaması doğrusu beni çok şaşırttı. Parti içi muhalefetin fazlasıyla yaşandığı CHP’de böyle bir durumun olması her ne kadar doğal görünse de, İnegöl teşkilatının Büyükışıklar’ı desteklemesi, ileriki dönemlerde İnegöl siyasetinin Bursa’da daha güçlü olmasının yolunu açacaktı.

CHP İlçe Başkanı Erol Kazanç, daha 3 akşam önce Bursa’ya merkez ilçe olma konusunda ki sohbetimizde ah keşke belediye meclisinde, ya da il genel meclisinde üyem olsaydı çok daha fazla ses getirirdik diye hayıflanmıştı. Ama gel gör ki Kazanç’ın başkanlığını yaptığı İnegöl ilçe teşkilatı, eline geçen fırsatı, Abdullah Büyükışıklar’ı desteklemeyerek maalesef ellerinin tersiyle itmiş oldu.

Sözün özü, CHP’liler parti içerisinde iktidar olmak için muhalefet yapmayı bırakıp, ülke menfaatleri için iktidarı olmanın muhalefetini yapmalıdır.

 

Terörün Bayramı Seyranı Olmaz

Bir insanı öldürmek, tüm insanlığı öldürmek gibidir diyen bir dinin mensupları olarak, 30 yıldır terör belasıyla karşı karşıyayız. 30 yılda 30 binden fazla insanımızı teröre kurban verdik. Ve hala veriyoruz. Son dönemde de yaşanan terör olayları artık herkesin sabrını taşırdı. Başbakanımız da bıçak kemiğe dayandı, ama Ramazan ayının hürmetine Bayram sonrası gereken yapılacak dedi. Bir gün sonra (dün) 7 askerimiz daha şehit edildi. Askerimizi, polisimizi, ya da masum insanları öldüren bu caniler, asla insan olamayacağı gibi, herhangi bir inancada sahip olmaları mümkün değildir.

 Devlet nasıl bugün her türlü, (yolsuzluk hırsızlık kaçakçılık, vs.) suçla Ramazan ayı demeden mücadele ediyorsa, masum insanları gözünü kırpmadan öldüren bu canilere karşı da, bayram seyran demeden mücadele etmelidir. Terörist eylemlerle halk arasında korku yaratan, araç yakan, kaos çıkaran, yol kesip adam kaçıran bu teröristlere ve onlara her türlü maddi manevi destek veren kim varsa (gazeteci, siyasetçi, iş adamı, bürokrat, asker, polis, vatandaş), hiçbir dış baskının etkisinde kalmadan, milletimizin menfaatleri düşünülerek gereken yapılmalıdır.



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54