www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

CHP´DE BÜYÜKIŞIKLAR DÖNEMİ

CHP´DE BÜYÜKIŞIKLAR DÖNEMİ

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Olağan Genel Kurul Toplantısı´nda tek liste ile gidilen seçimde başkanHalil Büyükışıklar oldu.

 

CHP´de Engin Başar´ın aday olmadığı ve tek listeli kongrede ilçe başkanlığına Halil Büyükışıklar getirildi

2 SAAT GEÇ BAŞLADI

Dün saat 11.00´da İmren Izgara´da yapılması hedeflenen kongre, yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle ikinci oturuma bırakıldı ve saat 13.00´da başladı.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından yapılan oylama ile Divan Başkanlığına Musa Cankat getirildi.

 

ULUS OLARAK YARALI VE KAYGILIYIZ

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Bursa CHP İl Sekreteri Yasemin Tosun, ?Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor. Bir yandan sınırımızda devam eden sıkıntılar, bir yandan ülkemizde meydana gelen terör olayları tüm ulusu derinden yaralıyor ve kaygı duymasına neden oluyor. Daha dün Diyarbakır Baro Başkanı silahlar dursun, barış olsun diye demeç verirken, arkasından vurularak öldürülmesi, aynı zamanda iki polisimizin şehit olması, tüm yüreklerde çok büyük bir acı yaşatmıştır. Bütün bunlar olurken sadece yazdıkları yazı nedeni ile tutuklanan gazeteciler, onlarda umutsuzluğa ve karamsarlığa gömülmemize neden olmuştur. Hukuksuzluğun, sosyal adaletin yok olduğu bugünlerde karamsarlığa düşmek, korku ve endişe duymak lüksümüz yok. Bu süreçte her zamankinden daha çok Cumhuriyet Halk Partisi´ne ihtiyacımız var. Bizler CHP´liler olarak enerjimizi, iç çekişmelerle değil, birlikte ve beraberlikle bütün sorunların üzerinden gelmek için harcamak mecburiyetindeyiz. Ben İnegöl´ün uzun zamandan beri siyaset olarak aktif görev yaptığım için gözlemliyorum. İnegöl´deki çok değerli ilçe yöneticileri, çok değerli kadın kollarının ne büyük fedakârlıklarla çalıştığını, kapı kapı dolaştıklarını, emeklerini yüreklerini buraya yakinen biliyorum. Onlara teşekkür ediyorum. Yüreklerine sağlık, ellerine sağlık diyorum. Yeni seçilecek yönetim kuruluna da başarılar diliyorum. Yolları açık olsun, tüm CHP´lilerin tüm insanlığın önü açık olması dileği ile saygılar sunuyorum? dedi.

 

5 TEMEL KONUYU ELE ALDIK

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP İlçe eski Başkanı Turan Neşe, ?İlçe Başkanlığı görevini bizden devralan Engin Başar arkadaşımıza ve ekibine huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Görevlerini yaparak bizi bugüne kadar taşıdılar ve sizleri, partimizi İnegöl´de layıkıyla temsil edip etmediklerini sizler takdir edeceksiniz. Biz 22 Nisan günü göreve geldiğimiz günden bugüne, parti içinde 5 temel konu ile ilgilendik. Parti dışında parti projelerini hayata geçirebilmek adına, ilçemizde de kendimize strateji olarak çizdiğimiz 2 temek konu vardır. Bunların birisi İnegöl´ün il olması, ikincisi ise yerel seçimlerde ve genel seçimlerde başarı. Önce partimizin içindeki temel değişiklikleri yaptık. İlçe lokalimizi Atatürk Bulvarı´na taşıdık. Daha iyi hizmet alabilme imkânı için sizlere yakışır çağdaş bir yer haline getirdik. Ama en önemlisi parti içi eğitimli insan gücü olarak da parti okulunu hayata geçirerek seminerler gerçekleştirdik. Ben bugün kendisi ile gurur duyduğum kardeşim, bizim partimizin bilişim sekreteri aynı zamanda o siyaset okulundan mezun olarak bugün onlarla gençleri kadınlarımızla kucaklaşmanın sonucu Halil Büyükışıklar kardeşimizin sizin huzurunuzda İlçe Başkanı olarak bulunuyor. Ben kongremizin herkese hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Buradan partililerimize, kadınlarımıza, yaşlılarımıza sesleniyorum. Özellikle gençlerimize sesleniyorum. Özellikle gençlerimiz, partide verilen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyorsunuz. Dinamikliğiniz ile bizlere güç veriyorsunuz. Birlik ve beraberliğimizi sağlamamız ve güzel çalışmalara hep birlikte imza atmalıyız? şeklinde konuştu.

 

ÜLKEMİZ KARANLIĞA SÜRÜKLENİYOR

CHP İlçe Eski Başkanı Engin Başar ise, ?İlçemizde partimizin kuruluşundan bu yana, partimiz kurullarında görev yapan önce tüm başkanlarıma, yönetim kademesindeki tüm çalışanlara, Kadın Kollarına, Gençlik Kollarına ve emeği geçen tüm üyelerimize sonsuz teşekkürler ediyor, aramızdan ayrılanlara Allah´tan rahmet, yaşayanlara sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Kurtuluş Savaşı´ndan sonra en karmaşık ve tehditkâr bir ortamdayız. Bütün komşularla sorunlu ve savaş halinde gibiyiz. Bu şartlarda, partimizin il, ilçe ve genel merkez kongreleri yapılıyor. İktidarın yanlış dış politikaları yüzünden bir adım önünü göremeyen politikacılarla yönetiliyor olmak tüm halkımız gibi bizleri de tedirgin etmektedir. Bir an önce Ata´mızın dış politika şiarı olan ?Yurtta Barış Dünyada Barış´ ilkesine geçilmesi tüm yurttaşlarımızın özlemidir. Doğu ve Güneydoğu´da olağanüstü hal yaşanmaktadır. İnsanlar haftalarca sokağa çıkamayarak temel ihtiyaçlarını karşılayamaz, hastalarını tedavi ettiremez olmuştur. Bu tablo ülkemize yakışmıyor. Bir an önce Doğu ve Güneydoğu Bölgesiyle İlgili mecliste ciddi çalışmalar yürütülmelidir. Ülkenin bütünlüğü, barış ve kardeşlik içinde yaşama koşulları sağlanmalıdır. Düne kadar aynı masada oturup çözüm süreci diyenler halkımızı iyice ayrıştırıp, ülkemizin bir bölgesini yaşanmaz hale getirmiştir. Uzun zamandır basına yapılan saldırıları kaygıyla izlemekteyiz. Can Dündar ve Erdem Gül´ün tutuklanma olayı bardağı taşıran son damla olmuştur. Şiddetle ve nefretle kınıyorum. Basın susturulamaz. Hukukta, adalette, insan hakları alanında basın özgürlüğünde, demokrasinin gereklerini uygulayan bir yapıya kavuşması lazım. Bunun için Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir çaba içerisindedir. Ülkemiz her gün karanlığa sürükleniyor. Polisimizin, askerimizin şehit olmadığı gün yok. Kadına şiddet, kadın cinayetleri artarak devam ediyor. Şiddet nedeni ile partili bir gencimizi disiplin kuruluna sevk ettik. Disiplin kuruluna sevk ettik ama nedense genel merkeze gitmeden sonuç il disiplin kurulundan geri döndü. Neden genel merkezden değil de il disiplin kurulundan geri döndü??diye konuştu.

 

ÇALIŞMAYAN BAŞKANIN SALTANATINA SON VERECEĞİZ

CHP İlçe Başkan adayı Halil Büyükışıklar ise, ?Hepinizin huzurunda bana destek olan yönetim listesindeki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. CHP´de bugüne kadar parti bilişimcisi, parti eğitmeni olarak görev aldım. Bundan sonra üzerimize düşen görevin başındayım. Partimizin en büyük sıkıntılarından bir tanesi, parti okulumuzu açmak, gençlik kolları ve kadın kollarımıza güzel analar edindirmek. Laik bir partiyiz diyoruz. Dinlerin kardeşliği, halkların kardeşliği diyoruz. CHP´yiz diyoruz ama İnegöl´de bir cem evi yok. Siyasi platformda hepinizin önünde söz veriyorum. Gerekli tüm çalışmaları yaparak, İnegöl´e bir cem evi kazandırmaya çalışacağız. Önümüzde seçim yok. Belki olursa referandum olacak. Fakat biz yarın sabah İnegöl´de belediye seçimleri olacakmış gibi, 3 dönemdir çalışmadan Belediye Başkanı olan arkadaşın saltanatına son vermek için yerel seçimler olacakmış gibi, belediye meclisinde 1 veya birden fazla partilimizi görevlendirerek, tüm meclis toplantılarını analiz edeceğiz. Burada çıkan kararları hukuka aykırımı, değil mi diye analiz edip medya kuruluşları ile paylaşacağız. Kent Konseyi´nde temsilcimiz yok. Bence olmazsa olmazımız. Kent Konseyi´ne mutlaka bir temsilci sokacağız. Bizim partimizin en büyük sorunu, sanayicimize, STK´larımıza çok fazla önem veremedik. Tüm STK´larla, tüm sanayicimiz ile sürekli haberleşerek onlarında fikirlerini ve görüşlerini alacak, değişik bir siyasi bir çalışma izleyeceğimize söz veriyoruz? ifadelerini kullandı.

 

ORTALIK KARIŞTI

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimler sırasında itiraz eden bazı partililer nedeniyle blok liste olan seçimlerin çarşaf liste yapılması için oy çokluğu sağlandı. Seçimlerin blok liste değil de çarşaf liste ile yapılmasına da bazı partililer tepki gösterdi.Uzun süren seçim sonucunda İlçe Başkanlığı görevine Halil Büyükışıklar getirildi.

 

YÖNETİM LİSTESİ

Halil Büyükışıklar başkanlığında oluşan yeni Yönetim Kurulu; Asuman Ağtürk, Ertuğrul Akkul, Mehmet Akyıldız, Sebehattin Berk, Hüseyin Arı, Bahadır Bilge, Bahattin Çetin, Özge Eneş, Levent Katılmış,BengülKavlan, Ömer Pakoğlu, Hikmet Sallı, Yasemin Soydan, Kadir Şahin, Sadık Şahin ve Saniye Şimşek isimlerinden oluştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00