www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

CHP´DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

CHP´DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

CHP İlçe Başkan Yardımcısı Mümin Kınabaş, ülke genelinde yaşanan terör olaylarının sebep olduğu acıların herhangi bir provokasyona yol açmasına izin verilmeyeceğini belirterek, ?Tam bir sağduyu ile hareket edilmelidir? dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Mümin Kınabaş ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, parti binasında bir basın toplantısı düzenlediler. ?Teröre ve şiddete hayır´ diye haykıran heyet olası provokasyonlara karşı sağduyu çağrısında bulundu.

 

AKLIN VE BARIŞIN SESİ OLACAĞIZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP İnegöl İlçe Başkan Yardımcısı Mümin Kınabaş, ?Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne yönelen terör eylemleriyle, huzur ortamını sarsan toplumsal olaylar, ortak geleceğimize ilişkin kaygıları artırmaktadır. Terörün boyutu, verdiğimiz kayıplar ve içinde bulunduğumuz tablo her geçen gün ağırlaşmaktadır. Bu tablo karşısında Cumhuriyet Halk Partisi´nin tüm örgütlerine büyük sorumluluk ve görev düşmektedir. Bunun için biz ?Yurtta Barış Dünyada Barış´ ilkesini her zaman savunmuş bir partiyiz. Bu dönemde Cumhuriyet Halk Partisi´nin tüm örgütleri her zamanki gibi ?Önce Türkiye´ diyen bir anlayış ile çalışmalarını sürdürmektedir. Bu anlamda yaşanan acıların herhangi bir provokasyona yol açmasına izin verilmemektedir. Tam bir sağduyu ile hareket edilmelidir. İnsanlarımızı birbirinden ayıran ve toplumsal barışı sarsan her türlü anlayışa karşı olduğumuz aynen sürdürülecektir. Nefret söylemi içeren bir toplumsal olaya müsaade edilmeyecektir. İnegöl İlçe Başkanlığımız, ülkemize karşı tarihi sorumluluğunu bütün tahriklere rağmen aklın ve barışın sesi olarak yerine getirecektir. Her türlü şiddete ve teröre destek veren kim olursa olsun şiddetle kınıyoruz. Şehitlerimize ve ölen sivil vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, tüm yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Terörü kınıyoruz. Yaptığımız protestolarla da ?Şiddete hayır´ diyoruz. Ayrıca özgür ve bağımsız basına yapılan her türlü baskıları ve şiddeti esefle kınıyoruz. Dirlik içinde, birlik içinde Türkiye´nin birleştirici gücü Cumhuriyet Halk Partisi´dir. Terörün dini, ırkı olmaz. Terör terördür. Bunun için her zaman ?Barış Hemen Şimdi´ diyoruz? ifadelerini kullandı.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00