www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

CHP’den çocuklar günü kutlaması

CHP’den çocuklar günü kutlaması

CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Demet Tunca, her yıl 20 Kasım’da kutlanan Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle bir basın açıklaması yayımladı.

CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Demet Tunca, açıklamasında şu sözlere yer verdi. “20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (BM) tarafından imzalanan "Çocuk hakları sözleşmesi" ile her yıl 20 kasım "Dünya Çocuk Hakları Günü" olarak kutlanır. Birleşmiş Milletler 54 maddeden oluşan bu sözleşme ile çocuk haklarını güvence altına almayı hedeflemiştir. 193 ülke tarafından imzalanan bu sözleşmede ırk,dil,din,cinsiyet ve sosyal konuma bakılmaksızın çocukların güvenli ve sağlıklı bir şekilde yetiştirilmesini esas almıştır.Türkiye Cumhuriyeti tarafından ise, 14 eylül 1990 tarihinde kabul edildi. Ülkemizde; çocuklarımızın bu sözleşmede yer alan haklarını korumak için Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumları, Yetiştirme Yurtları açılmıştır. Bu kurumlarda iyi eğitim almış  bir çok çocuğumuz bu gün güzel mevkilere gelmiş, bir kısmı da hayatın zorlu şartlarına boyun eğmek zorunda kalmıştır. 

 Ayrıca günümüz Türkiye'sinde ailesinin yanında olup zorlu şartlar altında yaşamaya çalışan çocuklarımız da var. "Çocuk gelinler, çocuk işçiler, tecavüze uğrayan, şiddet gören ve ölüm ile sonuçlanan işkenceler" gibi...Ne acıdır ki Türkiye Cumhuriyet olarak buna dur diyemiyoruz. Pandemi sebebi ile okula gidemeyen , internet ve bilgisayarı olmayan çocukların bulunduğu bir ülkede ne kadar çocuk haklarından  bahsedebiliriz ki...Söz veriyoruz, Tüm çocukların 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutlanmaya değer hale getireceğiz! Çocukların, hayallerinin ve geleceklerinin peşinden koştukları güneşli günleri, hepimiz el ele vererek büyüteceğiz. Unutmayalım ki çocuklar dünyanın en büyük servetidir. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; "Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin İNSANLIK görevidir. "  Daha aydınlık, çocuklarımızın daha mutlu, güvende yaşayabileceği güzel yarınları olması dileklerimiz ile "Dünya Çocuk Hakları Günü" kutlu olsun.”dedi.



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01