CHP`DEN LAİKLİK VURGUSU

CHP`DEN LAİKLİK VURGUSU

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı`nın bayramlaşma töreninde konuşan İlçe Başkanı Turhan Neşe, Türkiye`deki başarı ve kardeşliğin temelinde laikliğin olduğunu savundu.

 

CHP İlçe Teşkilatı bayramlaşma töreni geçtiğimiz parti binasında gerçekleştirildi. Üyelerin yanı sıra Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ve bazı mahalle muhtarlarının katıldığı bayramlaşma töreninde konuşan ilçe başkanı Turhan Neşe, Ortadoğu’da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

 

TEMELDE LAİKLİK YATIYOR

Tören esnasında bir konuşma gerçekleştiren CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe, “Bayramlar dayanışma ve sevginin yaşandığı günlerdir. Bu özel günlerde biz de partililerimizle ve hemşerilerimizle bir aradayız. Ama bu bayramda bile yüreğimiz yanık. Biz Atatürk’ün kurduğu, yurtta barış cihanda barış diyen bir partinin üyeleri olarak ülkemizde barışın, kardeşliğin ve sevginin hâkim olduğu bir sürecin yaşanmasını istiyoruz. Ama Türkiye büyük bir ateş çemberinin içerisinde. 1 buçuk milyona yakın Müslüman din kardeşimiz, yine Müslüman olduklarını iddia eden IŞİD’in El Nüsra’nın baskısı sonucu ülkemize sığınarak, ülkemizin değerini bir kat daha ortaya çıkarmıştır. Atatürk’ün kurmuş olduğu laik, demokratik ve sosyal devletin güvencesine sığındılar. Türkiye’de laiklik ve cumhuriyet düzeni olmasaydı, o din kardeşlerimiz hangi vatana sığınacaklardı. Bugün Türkiye’nin büyüklüğü ve başarısı varsa, kardeş kavgası yoksa, bunun temelinde laiklik yatıyor. Ben bu duygularla bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Sevgi, kardeşlik, barış ve huzur dilekleriyle hepinizin kurban bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07