www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

CHP’den şehitlik ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl İlçe Başkanlığı 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Halhalca Köyü şehitliğini ziyaret etti

CHP İlçe Başkanı Kemal Torun ve yönetim kurulu kadın kolları ve gençlik kolları şehitlik ziyaretini gerçekleştirdi. Saygı duruşu istiklal marşı okunmasının ardından başkan Torun, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Torun,  “Ulusumuzun kurtuluş ve kuruluşunda emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. 30 ağustos Büyük Taarruz 5 gün 5 gece sürüp sonucu zaferle alınan şanlı tarihimizde önemli bi yere sahip ifadelerini kullandı.

 

Şehitlik ziyareti sonrası köy kahvesinde köylülerle oturup sohbet edildi. Köylünün derdi dinlendi. Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Kemal Torun ve beraberindeki ekip köylülerden tarım ve hayvancılıkla ilgili bilgi alıp değerlendirme yaptı.

Köylülerden tarımla ve ayçiçeği ile ilgili veriler alınıp değerlendirildi.Köylüler işlerin iyi gitmediğini, ayçiçeğinin rekoltesinin iyi olmasına rağmen para yapmadığını depolarda beklediğini ifade ederek, alıcıların yok fiyatına almak istedikleri ürünleri satmak istemediklerini söyledi. Geçen yıl 15 lira yapan ürünün bu yıl hiç değer bulmadığını kaydeden üreticiler, tarımsal girdi maliyetlerinin ise gübre, pulluk, traktör, ziraî araç gereç ve sulama ücretleri ve yakıtın aşırı pahalı olduğunu söyledi. Ziraî kredilerin çiftçilerin belini büktüğünü kaydeden üreticiler, tarım kredi kooperatifi kredilerinin halkı canından bezdirdiğini dile getirdi.



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00