CHP´Lİ İŞÇİDEN ADELET YÜRÜYÜŞÜ

CHP´Lİ İŞÇİDEN ADELET YÜRÜYÜŞÜ

Nilüfer Belediyesi´nden kovulan temizlik görevlisi Yusuf Yiğit, CHP´nin içindeki haksızlıkları anlatmak ve adalet aramak için Kestel ilçesinden CHP Genel Merkeze kadar yürüyüş eylemi başlattı.

 Ankara´ya gitmek üzere yürüyüşe başlayan 43 yaşındaki Yusuf Yiğit, elindeki ?Adalet bir gün sana da lazım olacak Kemal Kılıçdaroğlu. Evet sayın başkan haklısınız CHP´li olarak CHP´nin içinde banada lazım oldu, bende CHP´den adalet istiyorum. CHP Genel Merkezine CHP´nin adaletsizliğini anlatmak için yürüyorum. Önce kendine adalet? yazılı pankartlarla yürüyüşe başladı.

 ?İŞTEN ATILMA SEBEBİM DÜNYADA İLK?

Basın mensuplarına açıklama yapan Temizlik Görevlisi Yusuf Yiğit, ?Nilüfer Belediyesi´nde taşeron olarak temizlik görevlisiydim. İki çocuk babasıyım. Belediyeden haksız olarak işten atıldım. İşten atılma gerekçem dünyada bir ilk; muhtara selam vermek. Bundan 3 ay önce işten atıldım. Daha sonra birileri araya girdi, yeniden işe başlamıştım. 3 ay sonra yeniden işten atıldım. Dün itibariyle işten çıkışımı verdiler. Belediyenin içinde dönen dolapları kendileri biliyorlar. Bu yapacağım yürüyüşün, herhangi bir eylem veya terör propagandasıyla alakalı yoktur. Ben sadece hakkımı arıyorum. CHP genel merkezine kadar gideceğim, gerekirse genel merkez önünde ölüm orucuna varacak kadar, bu sorun çözülene kadar yapacağım. Amacım CHP´li belediyenin yapmış olduğu yanlışı duyurmak? dedi.

 CHP´Lİ BELEDİYEDE ADALETSİZLİK VAR

43 yaşında olduğunu siyasi ve yaşamı boyunca CHP´den başka bir partiye oy vermediğinin altını çizen Yiğit, ?CHP üyesiyim, delegesiyim. Bağlı bulunduğum köyde CHP´ye yüzde 99 oranında oy verildi. CHP´li Nilüfer Belediyesi´nde adaletsizlik var. Bu adaletsizlikleri CHP genel merkezi önünde sıralayacağım? şeklinde konuştu.

 ÖNCE KENDİ İÇİNDEKİ ADALETE BAKACAK

Kılıçdaroğlu´nun yürüyüşünün doğru olduğunu savunan Yiğit, ?Kılıçdaroğlu´na katılıyorum. Adalet olmuş olsaydı ben bugün yürümezdim. İlk önce kendi içindeki adalete bir bakacak, kendi içinde var mı yok mu? İlk önce ona bakacak? ifadelerini kullandı.

 Yiğit, konuşmasının ardından elinde pankartlarla yürüyerek yoluna devam etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10263,97%0,54
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,77% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2388,12% -0,34
  • Ç. ALTIN

    3873,60% -0,14