CHP´li Şentürk´ten İl Sözü

CHP´li Şentürk´ten İl Sözü

Cumhuriyet Halk Partisi 2. Bölge 3. Sıra Milletvekili adayı Mustafa Şentürk, seçim propagandası için İnegöl´e geldi. İlk olarak CHP İnegöl İlçe Teşkilatını ziyaret eden Şentürk, ardından MER-PA´da pazarcı esnaflarıyla buluştu.

24 Haziran´da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler ile ilgili çalışmalarını Perşembe Pazarı´nda sürdürdü. Pazar ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Bursa 2. Bölge 3. Sıra adayı Mustafa Şenyurt, ?İktidara gelirsek Muharrem İnce Cumhurbaşkanı, millet ittifakı da mecliste çoğunluğu sağladığında size söz veriyoruz İnegöl´ü il yapacağız? dedi.

 

24 Haziran tarihinde erken genel seçim karar alınmasının ardından partiler aday listelerini 21 Mayıs tarihinde Yüksek Seçim Kuruluna teslim etti. Aday listelerinin açıklanmasının ardından tüm siyasi partiler hızlı bir şekilde seçim çalışmalarına başlarken İnegöl´de de seçim hareketliliği başladı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa 2. Bölge 3. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Şenyurt,  Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl İlçe Başkanı Necmi Demir ve partililer seçim çalışmaları kapsamında Perşembe pazarını ziyaret etti.

 

DEVLET ÇIKMAZ SOKAĞA GETİRİLDİ

Pazar esnafına vaatlerini anlatan ve Pazar ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP 2. Bölge 3. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Şenyurt, ?Bugün İnegöl´de seçim çalışmalarını yapıyoruz. Dün Yıldırım´da, önceki İznik´teydik. Her gün bir ilçeyi öğle saatinden, gece yarısına kadar tarıyoruz. Hiç görülmemiş bir ilgi var millet ittifakına ve CHP´ye. Hemen hemen her kesimden genel talep ? artık şu ülkede bir nefes alalım, zamların altında ezildik,maaşlarımız bunaldı,artık bir değişim şart´ genel talep bu. Demokrasi talebi, OHAL´in kalkması, devlet imkânlarının çar çur edilerek devletin bir çıkmaz sokağa getirilmesinden büyük şikâyet var. Sessiz bir şekilde büyük bir sürprize hazırlanıyor seçmen. İnegöl´de de bunu görüyoruz. Şimdiye kadar görüştüğümüz insanların yüzde 80´ine değişim ihtiyaç var mı dediğimiz de artık bunaldık deniliyor.  Türkiye ekonomik anlamda çıkmaz sokağa sokulmuş, komşuları ile düşmanlaştırılmış, kendi içinde iktidarı destekleyen ve desteklemeyenler diye ayrım yapılmış ve bu bilinçli yapılmış. Ama millet artık bunu yutmuyor ve diyor ki değişimi birlikte gerçekleştirelim. Bunlar şımardı, bunlar kibirlendi, milletin sorunlarının peşini bıraktı, kendi geleceklerinin peşine düştü diyor seçmen. Yurttaş her şeyi en az bizim kadar biliyor. Sanıyorum 24 Haziran´da millet ittifakını ve CHP´yi seçmen ön plana çıkaracak. Muharrem İnce´nin seçilme şansı Recep Tayyip Erdoğan´ın seçilme şansından çok daha fazla. Bugün ki geldiğimiz nokta bu. Zaman lehimize işliyor, sürekli onlar geriliyor, Tayyip Erdoğan´ın oy oranları düşüyor. Muharrem İnce´nin oyu beklenen fazla bir şekilde artıyor. İnşallah 24 Haziran sabahında hep birlikte nefes alacağız. Yeni bir Türkiye´ye, yeni bir başlangıç yapacağız? diye konuştu.

 

İNEGÖL´E İL SÖZÜ

İnegöl´ün il olma konusu ile ilgili konuşan Şenyurt, ?Genel şikâyetler var buda pahalılık. Çiftçi ölmüş, bitmiş. Dün buraya yakın bir köye gittik, günde 2 bin TL´lik erik topluyoruz diyor çiftçi, 1800 TL´si toplama parası. Ağaçta bıraksa daha karlı olacak. Genel şikâyet ekonomi ve pahalılık. Dış politika ve Suriyeli konusu genel şikayet. Birde İnegöllüler il olmak istiyor öteden beri. Partimiz CHP kanun teklifi verdi ama bunla reddetti. Ama iktidara gelirsek Muharrem İnce Cumhurbaşkanı, millet ittifakı da mecliste çoğunluğu sağladığında size söz veriyoruz İnegöl´ü il yapacağız. Buda çok büyük talep. Biz il olacaktık diyor İnegöl seçmeni. İnegöl´ün şöyle bir özelliği var kozmopolit bir yapısı. İnegöl´e partimiz çok önem verecek ekonomik kalkınmasına, sanayi bölgesine ve tarıma. Tarım her yerde birinci öncelikte. Mazotu 3 TL yapacağız. Seçildiğimiz günün ertesi gün bunu yapacağız. Nasıl yapacağımızı da görece olmaz diyenler? şeklinde konuştu.

 

Bugün yapılacak olan miting ile ilgili bilgiler veren Şenyurt, ?Program çakıştı, genel başkanımız mitinge katılamayabilir. Ama aynı gün Cumhurbaşkanı adayımız ve Genel Başkanımız Bursa´da ilk kez olacak. Bursa halkı bağrına basacak? dedi.

 

ZAMAN MİLLET İTTİFAKINA İŞLİYOR

Bursa´da yapılan anket ile ilgili bilgiler veren Şenyurt, ?Bursa´da yaptığımız anketlerde millet ittifakı ile cumhur ittifakı başa baş gidiyor. MHP Bursa´da milletvekili çıkaramıyor. MHP artık üzülerek söylüyorum ki bizim için çok önemli bir partiydi AK Parti´ye teslim olmuş durumda. MHP Bursa´da milletvekili çıkaramıyor. AK 2 Bölge´de toplam 10 çıkartıyor, millet ittifakıda 10 çıkarıyor. Zaman millet ittifakına işliyor. Yapılan ankette Saadet Partisi milletvekili çıkartamıyor? şeklinde konuştu.

 

SAADET PARTİSİ TARİHİ MİSYONUNU TÜRKİYE´YE KANITLADI

Şenyurt konuşmasını şöyle sürdürdü, ?Saadet Partisi tarihi misyonunu Türkiye´ye kanıtladı. Ne kadar gerçekten milli, emperyalizme karşı parti olduğunu bu ittifaka girerek kanıtladı. İktidarın her türlü siyasi ve ekonomik rüşvetini elinin tersiyle itti. 35 Milletvekili, sınırsız seçim masrafı teklif edilmişti, dönüp bakmadı bile. Saadet Partili arkadaşlarımı kutluyorum.Burada çıkaramadı ama başka illerde milletvekili çıkaracak. Belki buralarda da çıkartabilir, temennimiz o. Dışarı kalan DP ve Saadet Partisi milletvekili sokacak mecliste. Belki gurupta kuracak Saadet Partisi. Giderayak AK Parti´nin yanlışlarına ortak olmak istemedi Saadet Partisi? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10245,45%-0,31
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,78% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2406,52% 0,56
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32