www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

CHP´NİN BAŞÖRTÜSÜ RAHATSIZLIĞI!

CHP´NİN BAŞÖRTÜSÜ RAHATSIZLIĞI!

İnegöl´deki bazı islami vakıf ve derneklerin bilboardlara verdiği ?Müslüman kardeşim tesettür tarz değil, farzdır´ ilanı, CHP´de rahatızlığa yol açtı. CHP´li Halil Büyükışıklar, İslam´ın bir emri olan tesettür konusuna Kur´an´ı Kerim´den bir ayetke dikka

19 Mayıs Atataürk´ü Anma Gençlik Ve Spor Bayram´ı kutlamaları sonrası yaşadıkları protokol krizini bahane eden CHP İlçe Başkanı Halili Büyükışıklar, islamın emri olan tesettürden duyduğu rahatsızlığı üstü kapalı bir şekilde dile getirdi.

19 Mayıs Bayramı kutlamalarında yaşanan protokol krizinden dolayı programa katılmayacağını açıkladığı basın bildirisinde sözde hükümeti ve yerel yönetimi eleştiren Büyükışıklar,  Ahid, Buhara Diyanet-Sen, Ensar Vakfı, Yıldız Gençlik, İlim Yayma Cemiyeti, İshakpaşa Ve Rehber-Der tarafından şehrin muhtelif yerlerindeki bilboardlara verilen ?Müslüman kardeşim tesettür tarz değil farzdır´ ilanından duyduğu rahatsızlığı,  ?Türkiye´nin ve ulusumuzun yön değiştirilerek çağdışılığa itilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. İstedikleri kadar zorbaca ve zalimce davransınlar; onlara karşı mücadelemizi, her gün artan bir kararlılıkla, sonuna kadar sürdüreceğiz. Ulusal günlerimizi, bütün milletçe, el ele gönül gönüle ve büyük coşkularla kutlayacağımız dönemleri bir gün mutlak yeniden yaşatacağız. Bu konuda ne denli haklı olduğumuzun en somut örneğini geçtiğimiz günlerde Belediyeye ait reklam panolarında ?Tarz mı, farz mı?´ konusunun tartışıldığı ilanlarda tüm halkımız görmüştür.?ifadeleriyle dile getirdi.

İlçemizdeki vakıf ve derneklerin, tesettür konusuna dikkat çekmek amacıyla verdiği ilandan hoşnut olmayan ve bu tür mesajları çağdışı olarak nitelendiren Halil Büyükışıklar, ?Biz de soruyoruz. Hırsızlık yapmak, kul hakkı yemek, yalan söylemek, çocuklara ve kadınlara cinsel taciz ve eziyet etmek, kutsal kitabımızla ve dinimizle alay etmek, insanları benden olan veya olmayan diye ayırmak, terörü kendi geleceği için kullanarak 7 Haziran´dan bu yana 500 şehit vermek, tarzmıdır yoksa farz mıdır??diyerek,  bir taşta iki kuş vurmayı denedi.

CHP´li Büyükışıkların tesettür konusunda bu talihisiz açıklaması,  İslami çevrelerce, ?CHP´den de zaten bu beklenirdi?sözleriyle değerlendirildi.

 



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71