www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÇİFTÇİ UMDUĞUNU BULAMADI

ÇİFTÇİ UMDUĞUNU BULAMADI

Bu yıl 6´ncı düzenlenen İnegöl Tarım Fuarını değerlendiren Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, İnegöl çiftçisin ve halkının fuara ilgisiz kaldığını belirtti.

İnegöl Tarım Fuarının bu yıl 6´ncısının düzenlendiğini belirten Oda Başkanı Sezai Çelik, ?Son 2 yıldır da MODEF tarafından tertipleniyor, tabi bizde işin içindeyiz. Herkesin burada bir görevi var. Bizimde görevimiz buraya insan taşımak. Yine sizde görüyorsunuz; İnegöllü vatandaşlarımız ve çiftçilerimiz fuara katılmıyor. Sabah kalktığınız zaman ilk işiniz karnınızı doyurmak, akşam yatarken ve gün içinde yaptığınız her işte tarım var. Bu çiftçiler ne yapıyorlar, nasıl bir makineleri var. Bırakın çiftçiyi buraya halkımızın bile gelmesi gerekir. Hayretler içerisinde kalıyorum. İnanın çiftçimiz dahil olmak üzere, halkımız buna rağbet etmezken bugün Tavşanlı´dan 90, Pazarcık´tan 40, İznik´ten 20 kişi geldi. Çorlu Ziraat Odası Başkanı beni daha önceden aramıştı ve 90 tane kadın çiftçiyi gönderiyorum dedi. Şuanda onlarda fuara girmek üzereler. İşin özü şu, biz dışarıdan 2-3 senedir insanları odalar vasıtasıyla buraya taşırken, İnegöllümüzün insanı bu fuara rağbet göstermiyor, güceniyoruz. 3 ay çalışan arkadaşlarımız var. Belediyedeki arkadaşlarımız var. Biz 3 ay çalışıyoruz, sizde gelin burada 3 gün nöbet tutun. Belediye Başkanımızda bunları söyleyecektir. Bu yönde kırgınlığımız var? dedi.

STANTLAR DÜZENİZ!

Stantların yerleşimiyle ilgili bir plansızlık olduğunu fark ettiklerini belirten Çelik, ?Gelen insanlar önce odaları ziyaret ediyorlar. O sebepten ötürü Belediyemiz, İTSO, Ziraat Odası ve İlçe Tarım Müdürlüğü hep beraber başta olmamız gerekiyordu. Burada tabii herhangi bir kasıt yok şuanda da hep beraberiz. Ama planda bir hata olduğu kanaatindeyim. Fuarı biz tarım ürünlerini tanıtmak için bu mevsimde yapıyoruz normalde bu mevsim fuar mevsimi değil. Ama amacımız ürünlerimizin en bol olduğu dönem bu mevsim olduğu için bu mevsimde yapıyoruz. Köy stantlarımızın giriş kapısında olması gerektiğinin farkına bizde vardık. Bunun senesi de var inşallah düzeltiriz, problem yok? şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19