ÇİFTÇİ KÖYÜ TERK ETTİ

ÇİFTÇİ KÖYÜ TERK ETTİ

Köy ziyaretlerini sürdüren Saadet Partisi İnegöl Belediye Başkan Adayı Salih Berber. önceki akşam Çavuşköy, Karagölet, Sungurpaşa ve Boğazköy’ü ziyaret ederek çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Saadet Partisi İnegöl Belediye Başkan Adayı Salih Berber, seçim çalışmaları kapsamında Çavuşköy Karagölet, Sungurpaşa ve Boğazköy’ü ziyaret etti.

 

ÇİFTÇİ KÖYÜ TERK ETTİ

Yatsı Namazını Çavuşköy`de kılan Saadet Partisi heyeti, burada bulunan üç kahvehanede ziyaret gerçekleştirdiler. Ziyaretlerde konuşan Belediye Başkan Adayı Salih Berber, uygulanan tarım politikaları neticesinde son 10 yılda ülke çapında tarım arazilerinin azaldığını belirterek; “2002 senesinde 41 milyon hektara yakın tarım arazileri, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre bu sene 38 milyon hektara gerilemiştir. Bu ne kadar alana tekabül ediyor diye bir benzetme yapacak olursak, şu anda İnegöl`de 27 bin hektar civarında Tarım arazisi bulunmakta. Yani yaklaşık olarak İnegöl`deki tarım arazilerinin bin katı kadar arazi tarım arazisi vasfından çıkmıştır. Yani çiftçi ekmekten vazgeçmiştir. Köyü terk etmiştir” dedi.

 

“PROJELER GELİŞTİRDİK”

Köylerin yaşanabilir ve üretim yapabilir hale gelmesi için Belediye olarak ellerinden gelen çalışmaları yapacaklarını belirten Berber, bu sorunun çözümüne ilişkin olarak projeler geliştirdiklerini ifade etti.

 

Daha sonraki ziyaret için Sungurpaşa köyüne giden Salih Berber, burada da iki kahvehanede konuşma yaptı. TÜİK verilerine göre 2002 senesinde 1 Ton ayçiçeğin 691 milyon liraya alındığını belirten Berber, şu anda İnegöl Yağlı Tohumlardan alınan bilgiye göre; Trakya Birliğin bu seneki alım fiyatının 1 ton için 1.500 TL civarında olduğunu belirterek “2002 senesinde 1 ton ayçiçeği ile 46 gr altın alınabilirken (2002 senesinde 1 gr 15 milyon lira), şu anda ancak 18 gr altın alınabiliyor. Tam 4 kat azalmış” dedi.

Üretim politikalarındaki yanlışlıklar nedeniyle düşen ekonomik kazançlar için doğru bir tarım politikası izlemek gerektiğine vurgu yapan Berber, şöyle konuştu: “Parti genel merkezimiz bunun için zaten projelerini hazırlamış durumda. Bizler İnegöl`de belediye olarak bu işin pazar oluşturma ve tanıtımına yönelik çalışmalar yapabiliriz. Bu noktada da İnegöl`ün simgesi olan ayçiçeğine yönelik bir takım çalışmalar yapılmış, ama belli bir noktada kalmıştır. Bunların ileriye götürülmesi gerekmektedir.”

Ziyaretlerine Boğazköy ve Karagölet köylerinde devam eden Belediye Başkan Adayı Salih Berber, burada köylülere üzerinde İnegöl köylerinin ve İnegöl resmi kurumların numaraları bulunan 2014 yılı takvimlerinden hediye etti.



  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,36% -0,35
  • EURO

    34,70% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2395,39% -1,12
  • Ç. ALTIN

    3871,86% -0,38