www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Çiftçiler ?Babasultan? İçin Akın Etti

Çiftçiler ?Babasultan? İçin Akın Etti

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin´in girişimleriyle hayata geçirilerek hizmete açılan Babasultan Barajının suyundan yararlanmak isteyen çiftçiler için başvurular başladı.

BUSKİ İnegöl binasında oluşturulan başvuru bürosuna kimlik ve arazi tapularıyla gelen çiftçilere abone kartları veriliyor. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve DSİ Bölge müdürü Hayati Çelenk ile birlikte BUSKİ binasında oluşturulan başvuru bürosunu ziyaret ettiler.

 

SAYAÇLAR TAKILIYOR

Ziyarette konuşan DSİ Bölge müdürü Hayati Çelenk, "Babasultan sulaması 41 bin dönüm 7 bin 500 dönümü pompajlı ve bu çalışma bitti. Biz bunu çok daha öncesinden çiftçilerimize geçen sene deneme suyu verildi.  Ancak vanalar ve hidrantlar çalındığı için bir gecikme oldu. Çünkü buradaki vanalar bir hırdavatçıdan siparişle alacağını bir şey değil. Bu ürünleri özel sipariş verip de alıyorsunuz. Şuanda pompajlı şebekenin bütün suları verildi. Şuanda cazibeli olan kısım ile ilgili sisteme su verme çalışmaları devam ediyor. Çarşamba günü sayaç firması gelecek, bu sayaçların kontrolünü ve sisteme alınmasını sağlayacak. Bizim sayaçlarımız ön yüklemeli kartlı sayaç. Bu sene sulama ücretleri cazibelide 12 kuruş pompajda 25 kuruş olarak uygulanacak. Bunda işletme sıkıntımız var sayın vekilimiz Hüseyin Şahin´e teşekkür ederim çünkü bize destek çıktı ve BUSKİ bize burada yardımcı oldu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş´a teşekkür ederim. Sulama birliğimiz olacak adı İnegöl, Yenişehir ve Yenişehir ovaları sulama birliği olacak. Her iki taraftar ayrı ayrı birimleri olacak. İnegöl´de bir bayan arkadaşımız çalışıyor ve üye kaydı işlemlerini yapmakta. Allah razı olsun sayın vekilimizden, biz sıkıştığımız anda bizi kırmayarak bir telefon trafiği ile üye kayıt işlemlerini başlattık büromuzu açtık. Hedefimiz her parsele bu suyu ulaştırmak? dedi

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ise, "Bölge Müdürüm teknik konularda bilgi verdi. Bende önce Sayın Cumhurbaşkanıma, Başbakanıma, Bakanıma ve bu işte emeğe gerçekten çok büyük olan Sayın Vekilim Hüseyin Şahin´e ve Bölge Müdürüme çok çok teşekkür ediyorum. Daha önce bu barajdan faydalanacak olan vatandaşlarımız beni devamlı arıyorlardı. Bende bölge müdürümle birkaç görüşmem oldu. Sayın Vekilimiz Hüseyin Şahin geldiğinde bu konuyu paylaştık Allah kendisinden bin kere razı olsun konuya el attı ve konu gündeme geldi ve çözüldü, bende rahat ettim toprak suyla buluştu? şeklinde konuştu.

 

ÇOK BÜYÜK BİR EMEK VAR

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, "Burada çok büyük bir emek var.Çok şükür ki AK Parti hükümetlerinin başlamış olan ama yarım bırakılan, ya da sadece adı konulan Babasultan Barajının bitirilmesi suyun tutulması ve yeraltı su hatlarının döşenmesi yaklaşık 4 yıl önceydi hatırlıyorsanız. 2015 seçimlerinden önceydi benim en büyük hayalim buranın bitirilmesi ve 4 bin 100 dönüm alanın sulu tarıma geçmesi ve cazibe ile sulanıp en az maliyetle çiftçimize sunulmasıydı. Çok şükür bugün bunun ön kayıt işlemlerini yapıyoruz. Basın mensupları aracılığı ile bu kayıt işlemini çiftçilerimize duyurduk ben buradan basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Çağrımız hemen cevap buldu ve kayıtın ilk günü öğlen saatinde 9 tane çiftçimiz kayıt işlemi gerçekleştirdi. Burada temel şart sulama birliğine üye olmak üye olduktan sonra hükümetimizin destekleriyle hidrantlar ve sayaçlar takılacak ve ön yüklemeli olarak çiftçimiz suyu kullanacak.Biz bunu Mayıs ayında hizmete sokacaktık ama vanaların çalınmasından dolayı gecikme oldu. Allah nasip kısmet ederse bir tatlı hayalin icraata dönüşmesini hep beraber müşahede edeceğiz. Sizler aracılığı ile bütün çiftçilerimizi BUSKİ binasındaki bu DSİ´ye ayrılan salonda sulama birliğine ayrılan salonda tapuları ve kimlikleri ile birlikte üye olsunlar. Şuanda işlem başladı, işlemi başlatıp üye olup ön yüklemeli kartını alanlar suyu hemen kullanacaklar. Barajda su duruyor o su biran önce toprakla buluşması lazım. 4 bin 100 dönüm alan Uludağ´ın bereketli suları ile sulansın. Bunun 750 dönümü şehitler mevkiinde oraya pompajla su verildi. Orası projede yoktu aslında Bölge Müdürlüğümüzün ve bizim siyasi kanat olarak çalışmalarımızla orayı da eklettirdik. Biz şimdi yeni sistemle vahşi sulamadan kontrollü sulamaya geçmiş olacağız ve su kaynaklarını heba etmiş olmayacağız. Hidrantlardan tarlaların başına kadar maksimum suyu arazilerin başına kadar götüreceğiz bunun çalışmaları da başladı? ifadelerini kullandı.

 

HOCAKÖY´DE SORUN YOK

Hocaköy İçme Suyu Barajı çalışmalarının sorulması üzerine konuşan DSİ Bölge Müdürü Hayati Çelenk, ?Hocaköy´de çalışmalar devam ediyor, bir sıkıntı yok.Aynı firmanın Büyük Kumla Barajı´nda bir inşaatı var. Zaten mevsim koşullarından dolayı başlayamayan bir çalışma vardı. Oradaki tüm makinalar buraya çekildi.Buradaki çalışmalarhızlı bir şekilde devam ediyor. Bitirme yılı 2020 ama bunun öncesinde bitireceğiz inşallah. Birkaç sıkıntımız vardı sayın vekilimize aktardık, yol sorunumuz vardı onu da çözdük. Bir de kaya ocağı ayrı bir yoldan geçildi. İki sorun da çözüldü? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,49% -0,03
  • EURO

    34,64% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2435,72% 0,14
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00