ÇİFTÇİLER TARIM FUARI´NA KATILDI

ÇİFTÇİLER TARIM FUARI´NA KATILDI

İnegöl Ziraat Odası 420 çiftçiyi Konya Tarım Fuarı´na götürdü. Gezinin çok verimli geçtiğini ifade eden Ziraat odası Başkanı Sezai Çelik, fuar gezilerinin devam edeceğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Konya Tarım Fuarı, İnegöl çiftçilerinin akınına uğradı. İnegöl Belediyesi, Ziraat Odası ve Pancar Kooperatifi ortaklığında düzenlenen etkinlikte 12 otobüs şeklinde 420 İnegöllü çiftçi, geçtiğimiz Cuma akşamı fuarı ziyaret etmek için yola çıktılar. Cumartesi günü bölgede olan İnegöllü çiftçiler fuarı gezerek istişarelerde bulundular. Ziyaret sonrasında çiftçilerin fuardan olumlu izlenimler elde ettikleri ve verimli bilgiler aldıkları öğrenildi.

REKOR

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, ?Cuma gecesi İnegöllü çiftçileri Konya Tarım Fuarı´na götürdük. Fuarlar çiftçilerin gelişimi, teknolojiyi takip etmeleri adına çok önemlidir. Önümüzde Bursa Fuarı var, o da çok güzel bir fuar ancak bazı değişik fuarlara da gitmek gerekir. Konya Fuarı İnegöl çiftçisinin formatına yakın olduğu için onu özellikle seçtik. Nasip olursa seneye çiftçilerimizi İzmir Fuarına götürmeyi planlıyoruz. Konya fuarına 12 otobüsle 420 çiftçiyi götürdük. Bu İnegöl açısından tarihi bir rekordur. Aynı zamanda bölgemizde de böyle bir etkinlik olmadı. Bunlardan 1 otobüsü de Belediye Başkanımız Alinur Aktaş Bey verdi. 3 tanesine Pancar Kooperatifimiz sponsor oldu. Geriye kalan 7 otobüs odamızın katkılarıyla götürüldü. Fuarımız çiftçilerimiz açısından yararlı oldu. Kazasız belasız gittik geldik? dedi.

MEYVECİLER SIKINTI YAŞAYACAK

Don ve kırağı olaylarına değinen Çelik, ?Don ve kırağı olaylarıyla ilgili önceki günlerde bir açıklama yaparak durumumuzu belirtmiştik ancak onun üzerine bir kez daha kar yağdı. Üzerine ilaveten nasıl bir zarar gördüğümüzü bilmiyoruz. Bununla ilgili de derin çalışmalara başladık. Bu sene özellikle meyvecilerimiz açısından sıkıntılı geçeceğini görmekteyiz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32