www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Çiftçiler destek bekliyor

Çiftçiler destek bekliyor

İsaören Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, üretime geçmek için hazırlık yapılan dönemde, koronavirüs nedeni ile çiftçilerin ne yapacağını bilmediğini ifade etti.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeni ile belirsizliğin sürmesi çiftçileri de düşündürüyor. İsaören Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada üretici çiftçiler için acile eylem planı hazırlanması gerektiğini ifade etti.

 

ACİL EYLEM PLANI HAZIRLANMALI

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Erhan Ulu, “Dünya ve ülkemizde gelişen koronavirüs nedeni ile her alanda olduğu gibi tarım ürünleri alanında da acil eylem planı hazırlanması, üreticilerin üretime geçmek için hazırlandığımız günlerde ne yapacağımızı bilmemek, gelecekte sağlığımız için ihtiyaç duyduğumuz gıdalar üretmekte engel teşkil edebilir. Bu nedenle Tarım Bakanlığımızın üretici çiftçilere, bu zor ve belirsiz durumdan çıkartacak, sürdürülebilir üretime devam etmemiz için gerekli çalışmaları yapmasını istiyoruz”

 

SAĞLIKTAN SONRA GIDA

Şuanda dünya üzerinde sağlıktan sonra gıdanın geldiğini ve sürdürülebilir üretim gerekliliğine değinen Ulu, “Şuanda sağlıktan sonra gıda gelmektedir. Yani çiftçilerimiz gelmektedir.  İnsanlarımızın sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için üretmeye devam etmemiz gerekiyor. Unutmayalım ki her şeyi sınırlandırabilirsin ama beslenmeyi asla sınırlandıramazsınız”

 

Bu zorlu süreci Bakanlık ve tüketicilerin desteği ile aşabileceklerini ifade eden Ulu, “Tarımda üretim olmadan başka gıda sanayi ve diğer faaliyetler olmaz. Bizler üreticiler olarak zorlu zamanı Bakanlığımızın ve tüketicilerimizin desteği ile aşacağız. Biz çiftçiler sizin için tarladayız, siz bizim için evde kalın”

 

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,49% -0,03
  • EURO

    34,64% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2435,72% 0,14
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00