www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÇİFTÇİLERE REKOLTE UYARISI

ÇİFTÇİLERE REKOLTE UYARISI

Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Girgin, rekolte beyannamelerinin 15 Temmuz´da sona ereceği duyurldu.

 

Ortakların zamanında beyannamelerini yapmalarını isteyen Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Girgin, ?Rekolte Beyannamesi alımında öncelikle yeni tarihli çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) belgeleri kabul edilirken, ÇKS Belgesi ibrazı mümkün olmayan durumlarda güncel Çiftçilik Belgesi ibrazı istenecek, ÇKS Belgesi veya Çiftçilik Belgesinde yer alan ekim alanları ile fiili ekim alanları arasında fark olması durumunda ise farklılıklar için Muhtarlıklardan onaylı belge istenecektir? dedi.

PLANLAMANIN DOĞRU ŞEKİLDE YAPILMASINI SAĞLIYOR

Rekolte Beyannamesinin önemi aktaran Girgin, ?2015-2016 iş yılında uygulama dönemi 15 Mayıs-15 Temmuz tarihleri arasında olan rekolte beyannameleri ortağımız açısından ayçiçeğini kooperatife teslim etme, genel kurullara katılarak seçme ve seçilme hakkı elde etme, imkanı sağlarken, art arda beş yıl rekolte beyannamesi verilmemesi durumunda ortaklarımızın ortaklık vasfını kaybedilmesine neden oluyor. Gerçeğe uygun şekilde verilen Rekolte Beyanname bilgileri sayesinde; planlama sağlıklı bir şekilde yapılarak, ortağın ürününün seri bir şekilde alımı yapılabiliyor. Kampanyada kullanılan malzemelerin zamanında, yeterli miktarda karşılanabilmesi, ürün bedellerinin ödenmesine yönelik ekonomik ve finansal planlamanın doğru bir şekilde yapılabilmesi imkânını sağlıyor? şeklinde konuştu.

FİYATLAR BELİRLENDİ

Son olarak borç karşılığı buğday ve arpa alımlarına başlandığını kaydeden Girgin, ?Birliğimiz Yönetim Kurulu 2015 yılı hasat döneminde yemlik buğday ve arpa alım fiyatlarını ve şartlarını belirledi. Buna göre kooperatifimizce birliğimize bağlı karma yem fabrikalarının ihtiyacı olan ürünlerden buğday alım fiyatı 0,760 TL/Kg. ve arpa alım fiyatı 0,680 TL/Kg. olarak belirlenmiş olup, alımlar ortaklarımız ve ortak olmayan müşterilerimizden vadesi geçen-gelmeyen kısa ve uzun vadeli borç karşılığı yapılacaktır. Yeni hububat hasat döneminin tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını dilerim? ifadelerini kullandı.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87