www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÇİFTÇİLERE REKOR DESTEK

ÇİFTÇİLERE REKOR DESTEK

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, Bakanlığın açıkladığı tarımsal desteklemeler kapsamında İnegöllü çiftçilere 578 bin TL´lik destek verildiğini ve paraların hesaplara yatmaya başladığını ifade etti.

 

Dün İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü makamında gerçekleştirilen basın toplantısına Müdür Mahmut Doğru´nun yanı sıra Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik de katılım gösterdi.

 

690 ÇİFTÇİ FAYDALANIYOR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, ?Bakanlığımızın açıklamış olduğu tarımsal desteklemelerinde İnegöl´ümüzü ilgilendiren konuları paylaşmak istiyorum. Yem bitkileri, hububat ve baklagil desteklemeleri ödemeleri İnegöllü çiftçilerimizin hesabına yatmıştır. İnegöl´de 234 çiftçimiz toplam 242 bin TL yem bitkileri desteklemelerinden yararlanacak. 456 çiftçimiz ise 276 bin TL hububat ve baklagil desteklemelerinden yaralanacaktır. Desteklemeler hesaplarına yatmıştır. İnegöllü çiftçilerimizin toplam hesaplarına 518 bin TL yatmıştır. Yoncada dekara 50 TL, fiğin dekarına 35 TL, korunganın 80 TL, silajlık mısıra ise 75 TL destek sağlanacak. Hububatta ise tonuna 50 TL destekleme yapılıyor? dedi.

 

PARALAR YATMAYA BAŞLADI

Desteklemelerin çiftçilerin Ziraat Bankası hesaplarına yatmaya başladığını aktaran Doğru, ?Kimlik numaralarının son hanesi 4 ve 2 rakamı olanlar paralarını bugün alabilirler. Son rakamı 6-8 olanlar 5 Şubat Cuma günü paralarını alabilirler. Mazot, gübre ve benzeri hayvancılık desteklemeleri geldiğinde bilgilendireceğiz? şeklinde konuştu.

 

ÇELİK´TEN MAZOT VE GÜBRE TEMENNİSİ

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise, yem bitkileri, hububat ve baklagil destekleme ödemelerinin yapıldığını hatırlatarak, ?Bakanlığımızın mazot ve gübre destekleme ödemelerini de en kısa zamanda hesaplara yatırmasını istiyoruz? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00