ÇİFTÇİLERE TARIM SİGORTASI ÇAĞRISI

ÇİFTÇİLERE TARIM SİGORTASI ÇAĞRISI

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün düzenlediği seminerde Devlet Destekli Tarım sigortaları konusunda çiftçileri bilgilendiren Tarsim Bursa Bölge Koordinatörü Ali Taşdemir, “Tarım sigortası yaptırın, emekleriniz boşa gitmesin.”

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, dün köy muhtarlarına yönelik 2012 Devlet Destekli Tarım sigortaları hakkında bilgi vermek için bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya katılan Tarsim Bursa Bölge Koordinatörü Ali Taşdemir ile Bölge Koordinatör Yardımcısı Hasan Hüseyin Yılmaz, Devlet destekli Tarım Sigortaları Sisteminin işleyişi, teminat verilen branşlar, poliçe düzenleme, prim ve hasar ödemeleri, hasar organizasyonu,  2012 yılında uygulanan indirimler ve iyileştirmeler hakkında bilgi verildi.

 

Halk kütüphanesinin çok amaçlı salonunda gerçekleşen bilgilendirme seminerinin açılışında konuşan İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, Tarım sigortaları konusunda çiftçileri bilgilendirdiklerini ifade ederek, “İnegöl’de Tarım sigortalarını anlattık ve çiftçilerimizi bilgilendirdik. Köylerimizi gezerek, tarım sigortalarının önemini anlattık. Sigorta yasası önemli bir yasa, İnegöl’de de yasadan yararlanan çok kişi var. Tarım riskli bir sektör bu konuda Bakanlık güzel bir çalışma yaptı.” dedi.

 

Tarsim Bursa Bölge Koordinatörü Ali Taşdemir, “5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanunu kapsamındaki risklerin teminat altına alınması, standart sigorta poliçelerinin belirlenmesi, hasar organizasyonları, tazminat ödemelerinin yapılması, tarım sigortalarının geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve diğer teknik hizmetlerin yürütülmesi amacıyla Tarım Sigortaları Havuzu kurulmuştur. Sigorta şirketlerinin yaptığı poliçe satışı dışında kalan tüm faaliyetler, havuz adına TARSİM tarafından yürütülmektedir.” diye konuştu.

 

Çiftçilere tarım sigortası yaptırmaları konusunda çağrıda bulunan Ali Taşdemir, “Tarım sigortası yaptırın, emekleriniz boşa gitmesin. Devlet priminizin yarısını ödesin, içiniz rahat olsun.” dedi.  Ali Taşdemir, Çiftçinin ödemesi gereken priminin yarısının devlet tarafından karşılandığını söyledi. Tarım Sigortasının çiftçiler açısından önemine değinen Ali Taşdemir, 2005 yılında başlayan Tarım sigortalarının yapılması ile birlikte çiftçilerin rahat bir nefes aldığını ifade etti.

 

Bitkisel ürün ve Sera sigortaları konusunda bilgilendirme yapan Tarsim Bursa Bölge Koordinatörü Ali Taşdemir, “Sigorta kapsamında çiftçilerimizin meyveleri dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan ve deprem ile sel ve su baskını tehlikesinin neden olduğu miktar kaybına karşı sigortalanır. Ayrıca meyveleri don tehlikesinin neden olduğu miktar ve kalite kaybı için çiftçimiz ek prim ödeyerek, ürününü güvence altına alabilir.” dedi. Ali Taşdemir, Doğal afetlere karşı Tarım sigortalarının yapılması gerektiğini kaydetti.

 

 



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68