ÇİFTÇİNİN CAHİLLİĞİ

ÇİFTÇİNİN CAHİLLİĞİ

Şipali Köyündeki bir çiftçi şap hastalığına yakalanarak telef olan büyükbaş hayvanını dereye attı. Dereye atılan hayvanın çevreye salgın hastalık yaymasından endişe ediliyor.

 

18 bin 500 büyükbaşı hayvanın yetiştirildiği İnegöl´ün 3 mahallesinde görülen şap hastalığı sebebiyle İlçe Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu hayvan pazarının 3-24 Aralık tarihleri arasında kapalı tutulmasına karar vererek 3 mahalledeki hayvanlar karantina altına alınmıştı.Yaşanan hastalık sonucunda telef olan bir büyükbaş hayvan, duyarsız bir vatandaş tarafından Şipali Mahallesi yolu üzerinde bulunan dere yatağına atıldı.

 

KEPÇE İLE ALINARAK GÖTÜRÜLDÜ

İnegöl Belediyesi hizmet masasına ihbarda bulunan duyarlı bir vatandaş Şipali Mahallesi bölgesinde bulunan dere yatağında büyükbaş bir hayvanın leşinin dereye atıldığını bildirmesi üzerine İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ve İnegöl Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler cansız hayvanın leşini kepçe yardımı ile alarak gömülmek üzere bölgeden uzaklaştırdılar.

 

SALGIN HASTALIKLARA SEBEP OLABİLİR!

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mesut Karıman,?Hayvanlarınız öldükten sonra böyle atmak yerine lütfen belediyemizin 153 Nolu ihbar hattını aradığınız takdirde belediye olarak gelip hayvanlarınızı ücretsiz olarak gömüyoruz. Zaten bu yaptığınız suç. Salgın hastalıklara sebep olabilirsiniz zaten İnegöl şap hastalığından dolayı karantina altında. Lütfen daha duyarlı olalım. Yine hastalanacak olan yine kendi hayvanlarınız? dedi.

 

KÖPEKLER YEMEYE BAŞLAMIŞ

Önceki gün gece vakti dere yatağına atıldığı tahmin edilen hayvanın leşini sabah saatlerine doğru köpeklerin yemeye başladığı bilgisine ulaşıldı.

 

DELİLLERİ YOK ETTİ

Telef olan büyükbaş hayvanı yetkililere bildirmek yerine gelişigüzel şekilde dere yatağına atan duyarsız şahsın, yakalanmamak için hayvanın küpesini de çıkardığı öğrenildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07