www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Çiftçinin Umudu Armutta

Çiftçinin Umudu Armutta

Kiraz hasadında hayal kırıklığına uğrayan çiftçiler şeftali ile güldüler. İnegöllü çiftçiler,armut hasadını dört gözle beklemeye başladılar.

Geçtiğimiz aylarda İnegöl´e bağlı kırsal mahallelerdebaşlayan kiraz hasadı neredeyse tüm çiftçiyi hayal kırıklığına uğratırken, bazı çiftçiler zarar edeceğinden dolayı ağaçlardaki kirazları toplamadı. Kimi çiftçi ise topladığı kirazdan para kazanamayınca kirazı satmak yerine çöp konteynırına döktü. Kiraz hasadının hemen ardından başlayan şeftali hasadı ise çiftçinin yüzünü güldürdü. Üretici, satıcı ve tüketici şeftalide gülerken, şeftalinin fiyatı 2-2,5 TL arasında değişiyor. İç piyasaya ürün yetiştirmeye çalışan İnegöllü çiftçiler, iç piyasadaki satışların yüksek olması nedeniyle ihracatı bekletiyor.

 

ARMUTTA BÜYÜK BEKLEYİŞ

Şeftali hasadında sona gelinirken İnegöllü çiftçiler şimdide önümüzdeki hafta başlayacak olan armut hasadını bekliyor. Geçtiğimiz yıl bin ton armut hedefini yakalayan çiftçiler bu sene bin 500 ton Armut bekliyor.

 

HEDEF BİN 500 TON

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl İsaören Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, ?Kiraz hasadında maalesef umduğumuzu alamadık. Ancak şeftali hasadı ile birlikte umudumuz arttı. Şuan için iç piyasaya mal yetiştirmekte zorlanıyor. İnegöl´de şuanda 2 bin ton armut üretimi tamamlandı. Hasadın yaklaşık yüzde 70´i bitmiş durumda. Markalaşma yolunda emin adımlar ile ilerleyen İnegöl şeftalisi bu yıl hem çiftçiyi hem pazarcıyıhem de tüketiciyi sevindirdi. Şimdi bizler Cuma-Cumartesi günleri başlayacağını tahmin ettiğimiz armut hasadını bekliyoruz. Armutta da geçen yıl bin ton üretim yapılmıştı bu yıl hedefimiz bin 500 ton. Çiftçi umutlu, inşallah bu sezonu dolu dolu geçireceğiz. Üreticisiyle,tüketicisiyle, pazarcısıyla inşallah armutta da yüzümüz gülecektir? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19