www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Çiftçinin feryadını duyun

Çiftçinin feryadını duyun

İnegöl'de köy ziyaretlerinde çiftçilerin şikâyetlerini dinleyen CHP Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Orhan Sarıbal,  çiftçilerin borç yükü altında perişan bir durumda olduğunu söyledi.

İlçe Başkanı Kemal Torun ve yönetim kurulu üyeleri ile Cerrah Mahallesinde ki ziyaretlerinde vatandaşlarımız ile görüşerek, istek ve şikâyetlerini dinleyen Milletvekili Orhan Sarıbal, sonrasında ise;  şiddetli fırtınadan ürünleri zarar gören Hocaköy,  Kayapınar, Kıran Köy ve Turgutalp köylerini ziyaret ederek, üreticilerimizin sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi.

“Borç yükü altındayız”

Özellikle Kıran köyünde çok fazla hasar oluştuğunu ve bir yıldır emek vererek yetiştirdikleri ürünlerini ne yapacağını bilemez durumda olduklarını belirten çiftçiler, meyve ve sebze bahçelerinin de şiddetli dolu yağışından büyük zarar gördüğünü, yetkililerin biran önce bölgede inceleme yaparak, zararlarının tespit edilmesini talep ettiler. Borç yükü altında olduklarını ifade eden üreticiler, geçimlerini sağlayacak şekilde zararlarının karşılanmasını ve üretime devam etmek için kredi talebinde bulundular.

Çiftçinin feryadını duyun

Ziyaretlere ilişki açıklama yapan Milletvekili Orhan Sarıbal, “Yetkililere buradan sesleniyoruz. Gelin, üreticinin içinde bulunduğu koşulları görün. Çiftçinin feryadını duyun ve gereken yardımı biran önce yapın. Ayrıca ziyaret ettiğimiz köylerde eğitimle ilgili sorunları çocuklardan dinledik ve internet olmayan evler var ve nasıl eğitim alacaklarını sordular. Çocuklar bir an önce çözüm bekliyor. Devletimiz bizi eğitimsiz bırakmasın diye bizlere çağrıda bulundular. Ziyaretlerimiz esnasında sohbet ettiğimiz vatandaşlar; özellikle Milletvekilimiz Orhan Sarıbal’a, İlçe Başkanımız Kemal Torun’a ve Yönetim Kurulumuza çok teşekkür ederek sorunlarının mecliste dile getirilmesini ayrıca talep ettiler.”dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19