ÇİFTÇİNİN KURTULUŞU TARKOM

ÇİFTÇİNİN KURTULUŞU TARKOM

Lütfiye, Çayyaka ve İsaören köylerini ziyaret eden Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Salih Berber, köylülerle ve muhtarlarla el birliği yaparak, köyleri ayağa kaldıracaklarını söyledi.

Saadet Partisi İnegöl Belediye Başkan adayı Salih Berber, Belediye Meclis üyesi adayları ve Parti yönetimi ile birlikte önceki akşam yoğun bir katılımla Lütfiye, Çayyaka ve İsaören köylerine çıkartma yaptı.

AB POLİTİKALARI KÖYLERİ BOŞALTIYOR

İlk olarak Lütfiye köyünü ziyaret eden Saadet Partisi heyeti, köy kahvesini ziyaret etti. Köy kahvesinde konuşan Saadet Partisi İnegöl Belediye Başkan adayı Salih Berber; köylerdeki nüfusun her geçen gün azaldığını, köylünün her geçen gün geçimini sağlamak için kara kara düşündüğünü söyledi. Mazot, gübre ve ilaç fiyatlarının her geçen gün arttığını, fakat köylünün yetiştirdiği meyve, sebze ve hayvan fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmadığını dile getiren Berber, “Bu gidişata dur denilmediği taktirde, köyler 5-10 sene sonra daha kötü duruma geleceğinden büyük endişe duyuyoruz. Mevcut hükümet Avrupa Birliği politikalarını uyguluyor ve köylerdeki nüfusun azalması yönünde politikalar uygulanıyor” dedi.

ŞEHİRDE DE GEÇİM SIKINTISI VAR

Köylerdeki nüfusun şehirlere göç ettiğini, fakat şehirlerdeki durumun da pek farklı olmadığını ifade eden Berber, “Şehirde evin erkeği çalışıyor, ancak geçim için para yeterli gelmediği için, evin bayanı da çalışmak zorunda kalıyor. Ve bu yüzden çocukların yetiştirilmesinde sıkıntılar oluşuyor” diye konuştu.

 

“BİZİ UYUŞTURUCUDAN KURTARIN”

Gün içerisinde başından geçen bir olayı da Lütfiye köyü halkı ile paylaşan Salih Berber, “Yolda bir genç seçim aracının önüne geçerek bizi durdurdu. Kendisini araya aldık, sorununu dinledik. Kendisini parçalayarak Allah rızası için bizi uyuşturucudan kurtarın dedi. Biz şikayet ediyoruz, uyuşturucu satan 4 ay içeride serbest kalıyor dedi. Toplumda uyuşturucu ve ahlaksızlıkla mücadele edebilecek tek parti, Saadet Partisi’dir” şeklinde konuştu. Salih Berber daha sonra belediye meclis üyelerini köy halkına tanıttı.

 

TARKOM VE TÜSAM’I KURACAĞIZ

Lütfiye köyünden sonra Çayyaka köyüne geçen Saadet Partisi heyeti, köy kahvesinde köylülerle buluştu. Ziyarette konuşan Çayyaka Köyü Muhtarı Celalettin Tığlı, kısa bir selamlama konuşması yapıp Saadet Partisinin hiç bir zaman kendilerini unutmadığını, her zaman ziyaretlerine geldiklerini belirterek teşekkür etti. Saadet Partisi İnegöl Belediye Başkan adayı Salih Berber de, kendisinin köyün toprağından çıkmış birisi olduğunu ve çobanlık yaptığını, meyve sebze yetiştirdiğini söyledi. İddialı olduğunu da vurgulayan Salih Berber, “Ben köylünün, ziraat, tarım, hayvancılıkla uğraşanın duasını alacağım Allah’ın izniyle. Çayyaka köyüne ilk ziyareti Saadet Partisi gerçekleştirmişti. Ve o zaman tek tek kahveleri gezerek istişare ederek ve geniş çaplı çalışmalar yaparak tarım ve ziraatı ayağa kaldıracak projeleri hazırladık. Köylülerle ve muhtarlarla el birliği yaparak köyleri ayağa kaldıracağız. Tarım ile ilgili kuruluşlar çok fazla, fakat bu kurumların arasında iletişim kopukluğu var. Bu yüzden tarım ile ilgili projelerimizden birisi olan Tarım Koordinasyon Merkezi’ni (TARKOM) kuracağız. İkinci olarak çiftçinin üretim yaptığını fakat bunları satmakta sıkıntı yaşadığını gördük. Bu yüzden Bursa-Ankara karayolu üzerinde güzel bir yere Belediye servislerinin geçeceği Tarım Ürünleri Satış Merkezi (TÜSAM) kuracağız ve bu merkez 7/24 açık kalacak. Etrafında sosyal tesislerin olacağı bu merkez, Türkiye`de de meşhur olacak ve köyler burada kendilerini tanıtma imkanı bulacaklar” dedi.

TARIMSANSİT KURULACAK

Pazaryerlerini ziyaret ettiklerini ve buralarda yaşlı teyzelerin gayret edip ürettikleri ürünleri pazaryerinde satabilecekleri bir yer olmadığını gördüklerini de dile getiren Berber, köylü pazarı olarak belirtilen yerde satış yapan insanların üzerlerine yağmur yağdığını, güneşin sırtına vurduğu ve satış yapacak yer olmadığından itilip kakıldığını söyledi. Ürünlerini pazarda satmak istemeyen köylü ve çiftçiler için Tarım Ürünleri Sanayi Sitesi (TARIMSANSİT) kurulacağını dile getiren Salih Berber, ürünü pazarda satmak istemeyen köylülerin ürünlerini burada bulunan fabrikalara araya aracı girmeden direk satabileceklerini söyledi.

TARIM FUARI

Bir diğer projelerinin de Tarım Ürünleri Pazarlama ve Fuar Organizasyonları olduğunu belirten Salih Berber, “Köylerde ve soğuk hava depolarında bulunan ürünlerin ortak bilgi bankasında toplanıp alıcılara buradan bilgi dağıtımı yapılacak. Hasat zamanı gelen ve gelecek ürünler daha önceden alıcılara bildirilecek. Mobilya Sanayisi için düzenlenen Fuar Organizasyonlarının bir benzerini de Tarım için düzenleyecek” dedi.

Salih Berber, konuşmasının ardında kahve içerisine kurulan sinevizyon eşliğinde projelerin sunumu gerçekleştirildi. Sinevizyon sunumundan sonra Berber, Belediye Meclis Üyesi adaylarını Çayyaka Köylülerine tanıttı.

Buradan sonra İsaören köyü gençler kahvehanesi ziyaret edildi. Burada da bir konuşma gerçekleştiren Salih Berber, gençlerle sohbet ettikten sonra gençlerle fotoğraf çektirdi.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00