www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Çiftçiye Tarım ve Ziraat Eğitimi

Çiftçiye Tarım ve Ziraat Eğitimi

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, İnegöl Belediyesi Kırsal Kalkınma Müdürlüğü ve Ziraat Odası işbirliğinde kış aylarında yaklaşık bin çiftçiye tarım ve ziraat alanında eğitimler verilecek.

Bu yıl ilk defa eğitim seminerleri dışında kırsal mahallelerde düzenlenecek Seracılık, Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği ve Sürü yönetimi gibi farklı kurslarla bin çiftçi eğitimden geçirilmiş olacak.

KIRSALDA KURSLAR AÇILACAK

Halk Eğitim Merkezi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İnegöl Belediyesi Kırsal Kalkınma Müdürlüğü ve Ziraat Odası işbirliğinde her yıl kış aylarında belirlenen tarımsal seminerler kırsal mahallelerde düzenlenmekteydi. Kırsal mahallelerde bilinçli tarım ve hayvancılık konusunda ziraat mühendisleri ve veterinerleri tarafından eğitim seminerleri düzenleniyoruz. Bu yıl ilk defa eğitim seminerleri dışında 6 kırsal mahallede çeşitli kurslar açılarak, çiftçilere ziraat alanında ki yeni gelişmeler anlatılacak.

FARKLI KURSLAR DÜZENLENECEK

Düzenlenecek kurs ve seminerler hakkında bilgi veren İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, ?Her yıl İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, İnegöl Belediyesi Kırsal Kalkınma Müdürlüğü ve Ziraat Odası işbirliğinde kırsal mahallelerde değişik seminerler yapıyorduk. Ama bu yıl ilk defa seminerlerin dışında yılbaşından itibaren değişik kurslar açacağız. Bu anlamda Cerrah Mahallemizde Seracı Kursumuz olacak. Tekke Mahallemizde Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursumuz olacak. Küçük Yenice Mahallesinde de Sürü Yönetimi Kursumuz olacak. Bilindiği gibi tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği ve sürü yönetiminde desteklemeler alınabildiği için önemli kurslar. Kozluca Mahallemizde Süt Sığırı Yetiştiriciliği Kursu açacağız? dedi.

EĞİTİM SEMİNERLERİ SÜRECEK

İnegöl merkezde de iki kurs açılacağını ifade eden Ekren, ?Bunlardan bir tanesi mantar yetiştiriciliği, diğeri de arıcılık kursu açacağız. Ayrıca 8 mahallemizde budama, aşılama ve kooperatifçilikle ilgili seminerlerimiz olacak. Bu seminerler de hem teorik hem de pratik eğitimler verilecek. Bu kurslarımızı ve seminerlerimizi kış aylarında diğer kurumlarla işbirliğinde içinde gerçekleştireceğiz? diye konuştu.

BİLİNÇLİ TARIMI AMAÇLIYORUZ

Kurs ve seminerlerle yaklaşık bin çiftçiye eğitim vereceklerini belirten Ekren, ?Bu kurs ve seminerlerimizi düzenlememizdeki amacımız; kırsal mahallelerimizde tarımın bilinçli bir şekilde yapılması, birim alanda daha yüksek verim almayı sağlamak, aynı zamanda çiftçimizin yeni teknolojilere, tarım ve ziraat alanında ki gelişmeleri aktarmaktır. Bu anlamda bilinçlendirme çalışmalarını İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, İnegöl Belediyesi Kırsal Kalkınma Müdürlüğü ve Ziraat Odası işbirliğinde yapıyoruz. Mahallelerimizde düzenleyeceğimiz çeşitli kurs ve seminerlerle yaklaşık bin çiftçimize tarım ve ziraat alanında eğitimlerden geçirmiş olacağız? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29