ÇİFTE STANDART İDDİASI

ÇİFTE STANDART İDDİASI

Esenköy Mahallesi´nde ruhsatlı ormanının kesimini yapmak isteyen Temel Aş isimli vatandaş, şartlara uygun olan arazisineOrman İşletme Müdürlüğü tarafından onay çıkmadığını, fakat şartların çok üzerindeki arazilere yakın geçmişte onaylar verildiğini be

 

Esenköy Mahallesi´nde bulunan 31 bin 419,74 metrekarelik alanındaki ağaçlık alanın 3 hektardan fazla olduğu gerekçesi ile İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü´nden ruhsatlı kesim izni alamayan Temel Aş, gerekli aplikasyonları yaptırmasına ve alanın kesime uygun olmasına rağmen kendisine izin verilmediğini fakat yakın geçmişte 86 dönümlük alanlara bu iznin iddia ederek çifte standarda maruz kaldığını ifade etti.

 

?BAŞBAKANLIĞA VE ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BİLDİRDİM?

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Temel Aş, ?İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü´ne İnegöl Esenköy Mahallesi´nden tapulu müracaatta bulundum. Buna rağmen bana kesim izni vermediler. Daha sonra Bursa Orman Bölge Müdürlüğü´ne müracaat ettim. Komisyon gelerek yer tespiti yaptı. İnegöl İşletme Müdürlüğü kararları doğrultusunda davranarak tekrar reddettiler. Ona rağmen İnegöl Tapu Kadastro Müdürlüğü´nden ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü´nden boş alanları tespit ettirerek aplikasyon yaptırdım ve tekrar Bölge Müdürlüğü´ne müracaat etim. Bölge Müdürlüğü araziyi kontrol etmeden ilk rapora istinaden tekrar beni reddetti. Burada tamamen taraflı davranıldığını düşünüyorum. Daha önce aynı bölgede 3 hektardan büyük 3 yer kesilmiş ve ne aplikasyon ne de herhangi bir yasal uygulama yapılmadan kesilmiştir. Burada mağduriyetimiz söz konusudur. Bu olayı Başbakanlık Teftiş Kurulu ve Orman Genel Müdürlüğü´ne dilekçe ile bildirdim. Gereğini bekliyorum? dedi.

 

?KONUYU DANIŞTAY´A KADAR GÖTÜRECEĞİM?

İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü´nün ve Bursa Orman Bölge Müdürlüğü´nün Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı davrandıklarını ifade eden Aş, ?Talep edenlerden kendisine yakın gördüklerine olur veriyorlar, istemediklerine zorluk çıkartarak Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı davranmaktadırlar. Gereğinin yapılmasını Başbakanlık Teftiş Kurulu ve Orman Genel Müdürlüğü´nden talep ediyorum. Dilekçeleri gönderdim, sonucunu beklemekteyim. Yasal bir süreç de başlatacağım. İdari mahkemeye gideceğim, sonuç alamazsam konuyu Danıştay´a kadar götüreceğim? açıklamalarında bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22