ÇİFTE STANDART

ÇİFTE STANDART

2012 yılında kaçak yapı nedeni ile 31 inşaata cezai işlem uygulayan İnegöl Belediyesi’nin Huzur Mahallesi’ndeki kaçak yapılaşmaya göz yumması, çifte standardı gözler önüne serdi.

 

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından 31 Ocak günü, Huzur Mahallesinde ikamet ettiği sanılan bir vatandaşın, yolların bir türlü asfaltlanmamasına gösterdiği tepkiye verdiği cevabıyla Huzur Mahallesi’ndeki kaçak yapılara göz yumulduğunu itiraf etmişti. Aktaş, attığı twitte , “Konuştuğumuz Mahallenin tamamı kaçak yapı” ifadesini kullanmıştı.

 

ÇİFTE STANDART VAR

Alinur Aktaş’ın bu itirafı sonrası, İnegöl’de kaçak yapılaşma bir kez daha gündeme gelirken, kaçak yapılaşmanın yanında vatandaşlar arasında çifte standart uygulandığı da ortaya çıktı.

 

KAÇAK YAPILARA CEZAİ MÜEYYİDE UYGULANDI

İnegöl Belediyesi’nin İmar İşlerinden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, 2012 yılı Şubat ayında yaptığı bir açıklamada, İnegöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 2011 yılı içerisinde kaçak yapılara ilişkin denetimler yapıldığını, İnegöl mücavir saha ve meskun sahasında Belediyeden izin alınmadan ruhsatsız olarak kaçak yapılan 31 adet inşaata idari yaptırım karar tutanağı tanzim edildiğini ve Belediyenin encümenince gerekli cezai müeyyidenin uygulandığını söylemişti.

 

Aynı açıklamasında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde kurulan kaçak yapı ekibince gerekli kontrollerin büyük bir titizlikle yapıldığını kaydeden Turgay Yel, “İnegöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde kurulan kaçak yapı ekibince gerekli kontroller büyük bir titizlikle yapılmakta olup, her gün periyodik olarak zabıta memurları ve arazi kontrol elemanlarından oluşan ekibimiz arazide denetimlerini sürdürmektedir. Belli bölgelerde yapılan rutin kontrollerin dışında vatandaşlardan gelen gerek telefon, gerek yazılı gerekse sözlü bütün şikâyet başvuruları aynı hassasiyetle incelenip, ilgili yasal işlemler uygulanmaktadır” dedi.

 

Kaçak yapı konusunda titizlikle çalıştıklarını iddia eden İnegöl Belediyesi’nin Huzur Mahallesi’ndeki kaçak yapılaşmaya mahallenin tamamının kaçak olduğunu itiraf ettikleri halde göz yumması, çifte standart uygulandığını açıkça ortaya serdi.



  • BIST 100

    10111,02%0,28
  • DOLAR

    32,38% -0,12
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2408,15% -1,09
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00