www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÇİFTE STANDART ESNAFIN ARASINI AÇTI

ÇİFTE STANDART ESNAFIN ARASINI AÇTI

İnegöl Belediyesi`nin uygulamaya koyduğu kaldırım işgali, çifte standart uygulamalar nedeniyle esnafları birbirini ihbar etme noktasına getirdi.

 

Ayakkabıcılar çarşısında, pazarı gününü dinlenmek yerine, bir kaç ayakkabı satar da evime ekmek götürebilirmiyim düşüncesiyle dükkânın da değerlendirmek isteyen esnaf, para kazanmak şöyle dursun, kapının önüne çıkardığı bir kaç kutu ayakkabı nedeniyle zabıtayla karşı karşıya geldi.

İşyerinin önündeki ayakkabıları fotoğraflayan zabıtanın, aracını park ettiği lokantanın önündeki masaları görüp uygulama yapmaması ise çarşıdaki diğer esnaflar tarafından fark edildi.

Çifte standarttan rahatsız olan esnaf, "madem kapı önüne bir şey çıkarmak yasak, bu herkese uygulanmalı" diyerek, durumu zabıtaya bildirdi. Zabıta ekipleri esnafın ihbarına rağmen, söz konusu adrese uzun süre gelmedi. Bunun üzerine esnaf, zabıta gibi, cep telefonuyla lokantanın önündeki masaları fotoğraflayarak sosyal paylaşım sitesinden paylaştı.

Zabıta ekipleri, görüntünün sosyal medyada paylaşılmasının hemen ardından ivedi bir şekilde söz konusu adrese geldi. Ancak o sırada lokantanın önündeki masalarda insanlar yemek yiyordu.  Zabıta ekiplerinin lokanta sahibine ceza uyguladığı bilgisine ulaşıldı.

Ürünleri kaldırılan ayakkabıcı esnafı da, ceza yediği öğrenilen lokantacı esnafı da aslında yaya yolunu işgal etmiyordu. Zira her iki işyeri de trafiğe kapalı alanda hizmet veriyorlar. Ancak belediyenin sıfır tölerans uygulaması, esnafın gereksiz cezalara çarptırılmasına neden oluyor.

Ayrıca İnegöl Belediyesi ekiplerinin bilerek yada bilmeyerek uyguladığı çite standart, yıllardır aynı çarşıda birbirinin yardımına koşan, cenazesine ve düğününe giden,  borç alıp borç veren esnafları birbirine düşürür, ihbar eder hale getirdi.

 



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29