www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

CİHANGİR YARDIMLARINIZI BEKLİYOR

CİHANGİR YARDIMLARINIZI BEKLİYOR

İnegöl´de ikamet eden Ahıskalı Aslanov çiftinin 11 yaşındaki oğulları Cihangir Aslanov, tedavi masrafları için işadamlarının yardımını bekliyor.

8 ay önce yakalandığı amansız kas erimesi hastalığıyla her gün ailesinin gözleri önünde eriyen 11 yaşındaki Cihangir Aslanov´un umudu İnegöllü işadamları oldu.

Ailesi, maddi imkânsızlıklara rağmen çocuklarının tedavisi için hastane hastane dolaşıyor. Aile bir yandan çocuklarının tedavisini yaptırırken diğer yandan da yüzlerine kapanan kapıları açmaya çalışıyorlar.

AİLE ZOR GÜNLER YAŞIYOR

Âdem ve Zülfiye Aslanov çiftinin en küçük çocukları olan 11 yaşındaki Cihangir Aslanov, 8 ay önce kas erimesi hastalığına yakalandı. Aile fertleri, aldıkları bu haber karşısında adeta yıkıldılar. Baba Adem Aslanov, çocuklarının tedavisi için sanayinde çalışırken anne Zülfiye Aslanov ise evlere temizliğe giderek masrafları karşılamaya çalışıyor. 

YÜKSEK MASRAFLAR TEDAVİYİ YARIM BIRAKIYOR

Ahıska Türk´ü oldukları ve Türk vatandaşlıkları olmadığından dolayı sigortasız çalışmak zorunda kalan aile Kazandıkları birkaç kuruşla çocuklarının iyileşmesi için hastane hastane dolaşıyorlar. Önce Bursa ardından Malatya ve son olarak Ankara´ya giden Aslanov ailesi, gittikleri her yerde karşılarına çıkan yüksek hastane masrafları nedeniyle tedaviyi yarım bırakmak zorunda kalıyorlar.

SİGORTADAN FAYDALANAMIYORLAR

Solumun cihazına bağlı olarak yaşanan 11 yaşındaki Cihangir Aslanov her gün ailesinin gözleri önünde eriyip gidiyor. Anne Zülfiye Aslanov, her ay 2 bin TL´ye yakın paranın sadece hasta olan çocuklarının tedavisine gittiği belirterek bunu karşılamak için gece gündüz demeden çalıştıklarını, fakat yine de bu miktarı zor denkleştirdiklerini belirtti. Aslanov, ?Türk vatandaşı olsaydık eşimin sigortası olacaktı. Bu masraflar bu kadar olmaz ve evladımızın tedaviside tam yapılırdı? dedi.

CİĞERİM PARÇALANIYOR

Anne Zülfiye Aslanov yetkililere seslenerek;?Öz vatanımızda üvey muamelesi görmek ve evladımın gözlerimin önünde her gün eriyerek gitmesi ciğerimi parçalıyor? ifadelerini kullanarak yardım istedi.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00