www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Çikayeva Pisa´yı Başarıyla Tamamladı

Çikayeva Pisa´yı Başarıyla Tamamladı

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından 3´er yıllık dönemler hâlinde, 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren bir araştırması olan PISA sınavına katılım göstererek Türkiye´yi temsil eden Naire Çi

Açılımı ?Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı? olan PISA sınavına ilçemizden Naire Çikayeva Anadolu Lisesinde 42 öğrenci sınava katıldı. Öğrenciler, Fen,Matematik ve Türkçe alanında kazanmış oldukları bilgi ve becerileri ölçmek amacıyla sınavlara girdiler. Yarım saatlik bir ara sonrasında Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilgisayar Laboratuvarında dijital ortamda bir sınava daha girdiler. Sonrasında eğitim araştırmaları için anket sorularını cevapladılar.

 

ÜLKELERİN EĞİTİM DERECELERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Tüm Türkiye´de 15 yaş grubundan örnekleme yoluyla rastgele seçilen okullar ve öğrencileri üzerinden eğitim seviyelerinin ölçülmesi amacıyla yapılan sınavla 100´e yakın ülkenin eğitim dereceleri değerlendirilecektir. Bu sınavın sonucu bireysel olarak açıklanmamakla beraber ülkemiz açısından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından değerlendirilmektedir.

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ve Şube Müdürü Ayfer Er,sınav öncesindeöğrencileri ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, ?Sizler bugün gireceğiniz sınavda ülkemizin eğitim sisteminin seviyesinin belirleneceği bir değerlendirmenin parçası olacaksınız. Bu konuda çok çalıştınız, sizleri bu sınava hazırlayan başta okul müdürünüz olmak üzere öğretmenlerimize ve tüm ekibine de teşekkür ediyoruz. Bu sınavda elinizden gelenin en iyisini yapacağınızı biliyorum. Sizlere de başarılar diliyorum. Ülkemiz,milletimiz için hayırlı olur inşallah? dedi.

 

GURUR DUYDUK

Okul Müdürü Cavit Yakşi ise, ?Ülkemizin dünya üzerinde farklı ülkelerle karşılaştırılması bir anlamda eğitimdeki uygulamaların sonuçlarının belirlenmesi anlamına gelen bu sınavda Naire Çikayeva Anadolu Lisesi olarak katılmaktan gurur duyduk. Uzun bir dönemden beri yoğun bir çalışma süreci yaşadık. Öğrencilerimizi sorumluluk ve motivasyon konusunda bilgilendirme çalışmaları yaptık. PİSA´nın ülkemiz için önemi ile ilgili ilçemizde, okulumuzda, öğretmen, öğrenci ve velilerimizde farkındalıklar oluşturduk. Yüzümüzün akıyla süreci güzel bir şekilde tamamladığımızı düşünüyorum.Bu süreçte bize güç veren ve destek olan İlçe Kaymakamımız Sayın Ali Akça´ya, maddi manevi desteklerini gördüğümüz İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Fatih Bilican´a, Şube Müdürlerimiz Ayfer Er ve Ali Doğru´ya sınavı gerçekleştirdiğimiz Okul Müdürümüz Yazdan Taşdemir´e, İl Koordinatörü Demet Gökçe´ye, Okul Koordinatörü ve Matematik Öğretmenimiz Serdar Doğan´a, görevli öğretmenlerimiz Gülistan Sarıkaya, Engin Sıtkı Demiral´a,tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize teşekkür ederim? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19