www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Çikayeva^da geleneksek iftar

Çikayeva^da geleneksek iftar

Naire Çikayeva Anadolu Lisesi, bu yıl 5´incisi gerçekleştirilen geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi. Bu yıl mezun olan 170 öğrenciye Kur´an-ı Kerim hediye edildi.

Hayırsever Çikayeva ailesi tarafından önceki akşam Vizyon Balo Salonu´nda gerçekleştirilen iftar programına Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban,Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü İlhami Araali, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Halil İbrahim Zengin ve Ali Doğru, hayırsever işadamı Nadir Çikayev ve ailesi, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katılım gösterdiler.

 

Programda, Öğrenciler tarafından LÖSEV´e yapılan bağış sonucu alınan LÖSEV yaşam sertifikaları, okul çalışmalarında emeği geçen hayırsever Çikayeva ailesine ve ilçe protokolüne takdim edildi.Ayrıca, bu yıl okuldan mezun olan 170 öğrenciye Kur´an-ı Kerim takdim edildi.

 

BİZ BİR AİLEYİZ

Yemeğin ardından bir konuşma yapan İnegöl Naire Çikayeva Anadolu Lisesi Müdürü Cavit Yakşi, ?Naire Çikayeva Anadolu Lisesi ailesi olarak Ramazanı bu şekilde karşılamanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çikayeva ailesine çok teşekkür ediyorum. Allah Naire Çikayeva kızımıza rahmet eylesin, nur içinde yatırsın. Biz hayırsever okulu olarak elimizden gelen her güzelliği devam ettirmeye çalışıyoruz. Bu güzel hayırla başlayan çalışmalarımızı elimizden geldiğince yaşamaya ve yaşatmaya gayret ediyoruz. Halep bombalandığında, insanlar ekmek bulamazken gelen talep üzerine okulumuzdan 1 hafta içerisinde öğrencilerimiz 100 çuval unu toplayıp yetkililere teslim ettiler. Muzaffer ordumuz Afrin´e girerken evlatlarımız aralarında para toplayarak Mehmetçik Vakfı´na para yatırmışlardı. Bunun yanı sıra öğretmenlerimiz aralarında bir fon oluşturarak ihtiyacı olan öğrencilere burs veriyorlardı. Türkiye´nin çeşitli yetimhanelerine kitap, defter, kırtasiye, giyecek yardımını öğrencilerimiz en güzel şekilde yapmışlardı. Son olarak yine öğrencilerimiz Sümeyye Haksever ve Berna Çavuşoğlu, bizim bilgimiz ve haberimiz olmadan kampanya başlatarak lösemili çocuklar vakfı LÖSEV´e yardım yapılmasına vesile oldular. Bağış yapıldı ve karşılığında bize sertifika verildi. Bu akşam bu sertifikaları takdim edeceğiz. Pazar günü geride bıraktığımız Anneler Günü dolayısı ile Hakikat annemizin, Feride annemizin, Nermine annemizin ve tüm annelerimizin Anneler gününü kutluyoruz? dedi.

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Naire Çikayeva´nın babası hayırsever Nadir Çikayev, ?Bu iftarda bizlerle birlikte bulunduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Protokol üyelerimiz de bizleri yalnız bırakmayarak onurlandırdılar. Müdürümüz Cavit Bey okulumuzu çok güzel tutuyor. Çocuklarımız Naire Çikayeva Lisesini çok iyi temsil ediyorlar. Biz sizden dualarınızı bekliyoruz, Allah hepinizden razı olsun. Desteklerimizi sürdüreceğiz? şeklinde konuştu.

 

ÇİKAYEVA LİSESİ İNEGÖL İÇİN GÜZEL BİR KAZANIMDIR

Belediye Başkanı Alper Taban, ?Bugün burada bir arada olmamıza vesile olan, geçmişte elim bir kaza sonucu kaybettiğimiz Naire Çikayeva kardeşimizi rahmetle anıyorum. Onun kıymetli ailesi İnegöl´de tohumlar attılar, bu tohumlar yeşermeye başladı. Güzel bir binayı hayata geçirdiler, İnegöl için güzel bir kazanım oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Oradan yetişen öğrencilerimiz de güzel üniversiteler kazanıp bu ülke için hizmet edecekler, bu vatan için faydalı birer evlat olacaklar.Hayırseverimize de böylesine güzel bir organizasyon düşündükleri için hiç tereddüt etmeden koşa koşa gelmeyi kabul ettik. Biz sizlerden razıyız. Böylesine önemli hayırseverlerimizin İnegöl´ümüze daha fazla yatırım yapmalarını canı gönülden arzu ederiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim? diye konuştu.

 

HAYIR HAYIR DOĞURDU

Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça ise, ?Normalde biz Ramazan´ın ilk gününü evde ailemizle ve çocuklarımızla birlikte geçirmeyi arzu ederiz ama bu davet bir hayırseverden bizlere iletilince bizler için onlarla beraber ilk iftarı açmak emirdir. Biz öyle telakki ederiz. Allah hayırlarını kabul eylesin. Naire kardeşimizin babası ile konuşurken ?Kızım Ramazan´ın ilk günü rahmetli oldu, oruç ağzı ile hayatını kaybetti´ dedi. Onun anısını yaşatmak için İnegöl´e bir okul yaptılar ve Ramazan´ın ilk gününde evlatlarının hayrına iftar düzenliyorlar. Allah hayırlarını kabul etsin. Yine Naire Çikayeva Anadolu Lisesi bir hayrın başka bir hayır doğurmasına da vesile oldu. O okulda okuyan değerli öğrencilerimiz sertifikalardan bizlere de verdiler. Lösemili küçük evlatlarımıza destek olmak için kendi aralarında harçlıklarından toplayarak bağış yapmışlar. Allah onların da hayırlarını kabul eylesin. Bizleri yaradan Cenab-ı Hakk´ın bu dünyaya bizleri göndermesinin ana gayesi yapacağımız güzel işlerle bizleri imtihan etmektir. Güzel işler yapanlardan olmak temennisiyle hayırlarınızı Allah kabul etsin? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25