ÇİL, MUHALEFETE YÜKLENDİ

ÇİL, MUHALEFETE YÜKLENDİ

Millet Partisi İlçe Başkanı Mahmut Çil,?1 Kasım seçim sonuçları bir kere daha gösterdi ki, Türkiye´de muhalefet partileri sığınılacak ve güvenilecek bir yapıya sahip olmadıklarını göstermiştir.? dedi.

 

Yazılı bir açıklama ile 1Kasım genel seçim sonuçlarını değerlendiren Millet Partisi İlçe Başkanı Mahmut Çil, muhalefet partilerine eleştiri getirdi. Çil, AK Parti´nin seçim zaferini de muhalefetin başarısızlığı olarak yorumladı.

Çil yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi. ?AKP´nin tek başına iktidar olması AKP´nin başarısı değildir.İsimlerini zikretmek gereksiz, bildiğiniz muhalefet partilerinin başarısızlığının üzerine kurulmuş bir başarıdır.Tabloyu iyi okuyanlar bunu göreceklerdir.?

SORUMLULUKTAN KAÇAMAZSINIZ

?Yönetim boşluk kabul etmez? diyen Çil, ?Dünyada hiçbir devletin idaresi kaosu kaldırmaz.Ben bu şartlarda koalisyon ortağı olamam,hükümet ortağı olamam diye sorumluluktan kaçamazsınız.Parti olarak ben idareye talibim diyeceksin, sonrada çıkan tablodan çözüm üretmekten kaçınacaksın. Yok böyle bir şey. Allahtan korkun be. Çözüm üretmeyecekseniz, sorumluluk almayacaksanız da ne diye meydanlara çıkıyorsunuz? ?diye konuştu.

?Umarım herkes dersini almıştır.?diyerek sözlerini sürdüren Çil, ?Muhalefet yeni ittifaklarla toparlanmalı,vatanını,devletini, milletini ve bayrağını düşünen herkes şapkasını önüne koyup düşünmelidir.Görünen tablo gerçeği yansıtmıyor,  muhalefetin özellikle de mecliste bulunan yavru muhalefetlerin yanlışları ile korku tehdit ve kaos endişesi böyle bir tablonun oluşmasına neden olmuştur.Umarım önümüzdeki sürecte daha olumlu ve tutarlı davranışlarla yeni kapılar açılır.´´Az tamah çok zarar verir´´ derler.Dilerim çok tamahla gelenler çok zarar vermezler.Bu sonuçların AKP´ye ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Ama adaletten uzak bir seçim kanunu ile yapılan seçimden çıkan sonucun başarı olacağını kabul edemiyorum. Meclis dışındaki partilerin eli kolu bağlı.TRT de tam bir iktidar borazanı. meclisdeki,muhalefetlerin de altın tepsi içinde iktidarı AKP´ye sunmasının neyini tebrik edelim.? dedi.

 ?AKP bu millete bir iyilik yapmak istiyorsa siyasi partiler kanunu ile seçim kanununu değiştirmeli? diyen Çil, ?Hazine yardımını kaldırmalı, kürsü dokunulmazlığı dışındaki dokunulmazlıkları da kaldırmalı,dinin istismarına fırsat vermemeli,adaletin, hukukun, hür iradenin önü açılmalı.Temel hak ve hürriyetler teminat altına alınmalı,diktatörlüğe giden yollar kapanmalıdır. İnşallah ülkemiz itbarlı , güvenli ve güvenilir bir ülke haline gelir.?dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07