ÇİLEK YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

ÇİLEK YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Kurşunlu Mahallesinde üretilen çilekte, yılın ilk hasadına başlandı. Tarlada kilosu 5-6 liradan satılan Çilek, Türkiye´nin her bölgesine gönderiliyor

Ürettiği kaliteli çilekle kısa sürede Türkiye´nin önemli çilek üretim merkezi olan Kurşunlu Mahallesi´nde çileğe ilgi her geçen gün artıyor. Bu sene 6 bin dönümlük alanda üretimi yapılan çileğin, kilosu 5-6 liradan satılıyor. 

6 bin dönüm çilek ekildi

Kurşunlu Mahallesi Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Adnan Satılmış , ?Türkiye´nin çilek üretim merkezlerinden olan Kurşunlu Mahallemizde hasadımız başladı. Bu sene geçen yıla göre 20 gün geç başlamamıza rağmen harika bir gidişat var. Mahsulümüz ve verimimiz çok iyi durumda. Çilek Kurşunluyla artık özdeşleşti.  Her yıl olduğu gibi bu yılda Çilek üretimi yüzümüzü güldürüyor. Çilek üretimimiz bu sene 6 bin dönümlük alanda yapıldı. Allah nasip ederse biz Kurşunluda 7 ay boyunca hasada devam edeceğiz. Günlük ortalama 8 ton civarında ürün topluyoruz. Bu da 7-8 ayda 28-30 civarında rekolte demek oluyor.  Mahallemizde bitmek üzere olan çiftçiliği çilek sayesinde kurtardık, diyebiliriz. Şu an kilosunu 5-6 liradan satıyoruz" diye konuştu. 

--------------------------------------

İnegöl´ün kırsal Kurşunlu Mahallesi´nde yaklaşık 6 bin dönüm alanda üretimi yapılan çileğin hasadı, kış mevsiminin yağışlı geçmesi sebebiyle geçen seneye oranla bu yıl 20 gün geç başladı.7 ay sürecek hasat başlarken, mahallenin tek geçim kaynağı olan çilek Türkiye´nin dört bir yanına gönderiliyor. 

Ürettiği kaliteli çilekle kısa sürede Türkiye´nin önemli çilek üretim merkezi olan Kurşunlu Mahallesi´nde çileğe ilgi her geçen gün artıyor. Bu sene 6 bin dönümlük alanda üretimi yapılan çileğin, kilosu 5-6 liradan satılıyor. 

Kurşunlu Mahallesi Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Adnan Satılmış yaptığı açıklamada; ?Türkiye´nin çilek üretim merkezlerinden olan Kurşunlu Mahallemizde hasadımız başladı. Bu sene geçen yıla göre 20 gün geç başlamamıza rağmen harika bir gidişat var. Mahsulümüz ve verimimiz çok iyi durumda. Çilek Kurşunluyla artık özdeşleşti.  Her yıl olduğu gibi bu yılda Çilek üretimi yüzümüzü güldürüyor. Çilek üretimimiz bu sene 6 bin dönümlük alanda yapıldı. Allah nasip ederse biz Kurşunluda 7 ay boyunca hasada devam edeceğiz. Günlük ortalama 8 ton civarında ürün topluyoruz. Bu da 7-8 ayda 28-30 civarında rekolte demek oluyor.  Mahallemizde bitmek üzere olan çiftçiliği çilek sayesinde kurtardık, diyebiliriz. Şu an kilosunu 5-6liradan satıyoruz" diye konuştu. 

Kurşunlu Mahallesi Muhtarı İbrahim Kılıç ise yaptığı açıklamada; ?İklim değişikliğinden dolayı üretim bu sene 20 gün geç başladı. Çilek hasadına genellikle nisan ayının son günlerinde başlanır ve aralık ayına kadar sürer. 7 ay boyunca hasadımız devam eder. Türkiye´nin bazı illerinde yapılan çilek üretimlerinde 3- 4 ay hasat yapılırken, sadece bizim bölgemizde 7 ay hasat yapılıyor. Avantajımız var. Çileğimizin tadı ve aroması da oldukça güzel. Bölgemiz insanları da çilek yetiştirmeyi tamamen öğrenmeye başladı" şeklinde konuştu. 

Çilek üreticisi Ali Zengin ise, ?Kurşunlu Mahallesinde 30 yıldır bu çilek işini yapıyoruz. Çeşitli çilek kalemlerinden denedik olmadı ama şuanda Albia cinsi çilek bölgemizde üretimi yapılan çilek cinsi olarak ön plana çıkıyor. Şuanda Kurşunluda Çilek marka olmuş durumda. Türkiye´nin her bölgesine biz buradan Çilek gönderiyoruz. Çiftçiler olarak kaliteyi yakaladık ve memnunuz bu işten. 2018 ve 2019 yıllarında Çilekte fiyatlar rekor fiyatta gidiyor. Çiftçi çok güzel para kazanıyor. Başka hiçbir iş yapmadan sadece çilek işiyle geçiniyoruz? dedi.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ

 

 



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68