Çilek Mobilya’dan 4 bin kişilik “Konteyner Kent”

Çilek Mobilya’dan 4 bin kişilik “Konteyner Kent”

İnegöl'de üretim yapan Çilek Mobilya, deprem bölgesine.1000 konteynerden oluşan, 4 bin kişinin yaşayabileceği bir konteyner kent kuruyor.

Kahramanmaraş merkezli, 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremler tüm Türkiye'yi yasa boğarken depremzedelerin acil barınma sorununu çözmek için harekete geçen Çilek Mobilya, bölgeye konteyner kent kuruyor. Çilek Konteyner Kent için geçen hafta çalışmalara başlayan ve 3 vardiya ile üretim yapan Çilek Mobilya, AFAD’ın yönlendirdiği Hatay’a 40 gün içinde 1.000 konteyner gönderecek. Her 10 günde bir partiler halinde sevk edilecek Çilek konteyner evlerinde 4 kişilik bir aile barınabilecek. Konteynerlerde ranza ve eşya dolapları, yatak, yorgan, halı ve perde bulunacak.

Çilek Holding CEO’su Muzaffer Çilek, konteyner kent hazırlıkları ile ilgili olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“Gün birlik günüdür, inşallah hep birlikte bunun altından da kalkacağız. Tek yürek olup yaralarımızı hep birlikte saracağız” diyen Muzaffer Çilek, binaların yıkılması, hasar görmesi ve ağır kış şartları nedeniyle barınma sorununun acil ihtiyaç olarak öne çıktığına vurgu yaparak, “Depremzedeler evlerine giremiyor. Kalıcı konutlar yapılana kadar barınma sorununu çözebilmek içim konteyner kentler kurulması gündeme geldi.  Biz de Çilek Mobilya olarak; bölgeye 1.000 adet konteynerden oluşan Çilek Konteyner Kenti kurmaya karar verdik. Konteyner kent, AFAD’ın yönlendirmesiyle Hatay ve civarında kurulacak” şeklinde konuştu. 



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32