ÇİLER ÇELİKLER KOSOVALI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

ÇİLER ÇELİKLER KOSOVALI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Kosova Koleji, öğrencilerin kültürel gelişimleri ve kitap okuma alışkanlığını artırmak için yaptığı ?Kitap Okumayı Sevdirme? projesi kapsamında çocuk kitapları, öykü ve şiir yazarı Çilek Çelikler´i öğrencilerle buluşturdu.

 

Öğrencilerle birebir sohbet ederek sorularını yanıtlayan Çilek Çelikler, kitapları imzalamayı da ihmal etmedi.

 

KİTAP OKUYAN ÖĞRENCİLER DAHA BAŞARILI OLUYORLAR

Ziyaret esnasında bir konuşma yapan Özel Kosova Koleji Kurucusu Devrim Kosova, ?Kitap Okumayı Sevdirme Projesi kapsamında yazar Çiler Çelikler´i okulumuza davet ettik. Çocuklarımızın yazarla tanışmalarının mutluluğunu yüzlerinde gördük ve bu bizim mutluluğumuzu kat kat arttırdı. Okuma alışkanlığı,kişilerin okumayı öğrendikten sonra bu eylemi zevkle devam ettirmelerini sağlamak için kazanmaları gereken önemli bir beceridir.Öğrencilerimizin boş zamanlarını kitap okuyarak değerlendirirken yeni bilgiler edinecekleri ve zihinlerinde yeni ufuklar açılacağı muhakkaktır.Kitap okuyan ve okuduklarını çok iyi değerlendirebilen öğrenciler diğer öğrencilere göre çok daha başarılı olmaktadırlar.Bu nedenle Kitap Okumayı Sevdirme Projesi´ni uygulamaya koyduk? dedi.

 

?ÇOCUKLARIN İLGİSİ VE ENERJİLERİ BENİ HEYECANLANDIRDI?

Yazar Çiler Çelikler ise,?Yaklaşık 10 yıldır çocuk öyküleri yazıyorum. Aynı zamanda çocuk gelişimi eğitmeni olarak da çocuklarla beraberim. Türkiye´nin birçok ilinde eserlerimle ilgili etkinlikler ve imza günleri yaptım. İnegöl´deki ilk çalışmam Kosova Koleji ile oldu.Başta Okul Kurucusu Sayın Devrim Kosova olmak üzere, okul müdürü Erol Baştürk, bir kez daha birçok çocuğa ulaşma ve düşüncelerimi çocuklar ile paylaşma imkânı sağladılar. Okuldaki pozitif enerji ve çocukların kitaplara olan ilgisi beni yazar olarak daha da heyecanlandırdı. Yaşadığım duygular bana verilen çiçekler kadar güzeldi... Emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum? şeklinde konuştu.

 

Gerçekleştirilen İmza töreni sonrasında Yazar Çiler Çelikler´e Okul Kurucusu Devrim Kosova tarafından çiçek takdim edildi.

 

ÇİLER ÇELİKER KİMDİR?

Yazar Çiler Çelikler 18.05.1973´de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Bursa´da tamamladı. Selçuk Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi mezunudur. Çocuk kitapları öykü ve şiir yazarı Çiler Çelikler; edebiyat ile olan uğraşısını, çocuk ve hayvan sevgisiyle birleştirerek, hayal gücümüzü zorlamaktadır. Yazar; Hayvanlardan Çocuklara-Çocuklardan Hayvanlara Mektuplar adında bir proje çalışması yapmaktadır. Bu proje çalışmasında yazar, kitaplarını okuyan bütün çocuklardan hayvanlara mektup yazmalarını istemektedir. Yaptığı bu çalışma ile 21.yüzyıl çocuğunun iletişim yeteneklerini geliştirmek, ilgi ve isteklerini anlamak ve çocuklara ?Yalnız değilsiniz! Yaşadığımız dünyayı korumalıyız´ mesajını vermeyi amaçlamaktadır.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00