Çin pazarına davet

Çin pazarına davet

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, Çin´in iç pazarının çok büyüyeceğini, bu konuda ticaretin desteklenip vergilerin düşürüleceği belirterek; ?Türk mobilyacılarımıza sesleniyorum, bu pazarı ihmal etmeyelim, bu pazar

 

Guangzhou Fuarı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, ?27 firmamızla 4 bin metrekarelik bir katılım organize ediyoruz. 10´uncu fuarımız oldu. Gerek tasarımda gerek hizmet kalitesinde gerekse de ilgide her yıl üzerine katarak geliyoruz. Gerçekten Türk mobilyasının itibarının yükseldiğini hissediyoruz. Türk Mobilyası genel imajıyla özellikle burada dünyanın birçok ülkesinden yabancı müşteri ağırladık. Sayın Cumhurbaşkanımızın iş âlemini dünyaya açma projesinin ve yanına almasının katkılarını görüyoruz. Çok büyük bir sinerji var. Gerek Amerika gerek Afrika gerek Asya, gerekse Avrupa´dan mobilya alıcılarımız Türk mobilyasına ilgi gösteriyorlar. Bize karşı hiçbir önyargı yok. Kalitemizin arttığını fark ediyorlar. Bu fuar dünyanın en büyük fuarıdır, yaklaşık 40 bin firma buraya katılım gösteriyor. Bu sene ilk satacağımız ülkeler var. Geçen sene 177 ülkeyle bütün sektörler içinde en fazla alana ihracat yapan sektör olmuştuk, bu fuar sayesinde en az 10 ülke ilave olacak? dedi.

İNEGÖL´DEN 14 FİRMA VAR

Fuara katılan 27 Türk firmasından 14´ünün İnegöl firması olduğunu belirten Güleç, firmaları şehir şehir ayırmayarak bir bütün halinde Turkish Furniture olarak baktıklarının altını çizdi.

ÇİN PAZARINA ÇAĞRI

Guangdong´un Çin´in en zengin eyaletlerinden biri olduğunu belirten Güleç, ?Eyaletin dernek genel sekreteri ve yönetimiyle bir araya geldik. Türk mobilyası ile aralarındaki işbirliğinin geliştirilmesi adına görüşmeler yaptık. Mobilya şehrimizden ve Türkiye´nin konumundan bahsettik. Çin´in Başbakanının bir açıklaması oldu; Çin´in iç pazarının çok büyüyeceğini, bu konuda ticaretin desteklenip vergilerin düşürüleceği ifade edildi. Türk mobilyacılarımıza sesleniyorum, bu pazarı ihmal etmeyelim, bu pazarda ilk olalım. İlk başladığımızda sıfır ihracattan şuanda 20 milyon dolarlara çıktı. Bu sene 50 milyon dolar ihracat yapabileceğimizi öngörüyoruz. Firmalarımız Çin´e mal satmaya başladı, dağıtım ağları kurmaya başladı. Gelin burada yatırım yapın. Bu pazar çok büyüyecek. Burası geleceğin Amerika´sı olacak. Geleceğin en önemli mobilya tüketim merkezi olacak? Gelin burada fuarlara katılın, ticari heyetler düzenleyin. Biz bunlara destek vereceğiz. Talepler geldiğinde sizler için gerekirse Ekonomi Bakanlığı desteklerini kullanacağız. Burada bin mağazası olan gruplar var. Biz sizi onlarla bir araya getirelim. 2 pazarı çok önemsiyorum, birisi Çin diğeri ise Amerika. Sadece bu 2 ülke pazarıyla 2023 hedeflerimizi yakalarız. Çin´de 31, Amerika´da ise 52 eyalet var. Bu da Amerika´da 52 ülke, Çin´de de 31 ülke demektir. Burayı sadece bizim komşu ülkelerimiz gibi görmeyelim. Burada çok zengin bölgeler var. Türk mobilyası ile ilgili bir önyargı bulunmuyor. Türk mobilyasının kalitesiyle, tasarımıyla, imajıyla ilgili değer çok yüksek. Biz onlar için dünya markasıyız. Gelin hep pazara bu pazara daha fazla katkı sağlayalım? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07