Cin Ali Resmi Dahi Çizemezken Ressam Oldu

Cin Ali Resmi Dahi Çizemezken Ressam Oldu

İnegöl Sanat ve Meslek Edindirme Kursları’nda resim eğitimi alan Reytan Mestan, ilk kişisel resim sergisini İnegöl AVM’de açtı. 2 yıllık çalışma sonucunda hazırlanan sergide 62 eser yer alıyor.

İnegöl Belediyesi bünyesinde 2 yıldır faaliyet gösteren İNESMEK kurslarının resim bölümünde 2 yıldır eğitim gören Reytan Mestan, ilk kişisel resim sergisini açtı. İnegöl AVM Sergi Salonu’nda dün saat 14.30’da açılan sergide, 62 adet birbirinden güzel eser halkın seyrine sunuldu. 21 Nisan Pazar gününe kadar açık kalacak serginin açılışına; Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Saadet Partisi İl Genel Meclis Üyesi Fahrettin Bayraktar, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bazı Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“CİN ALİ BİLE ÇİZEMİYORDUM”

Serginin açılışında konuşan eserlerin sahibi Reytan Mestan, “Ben başlarken Ayhan hocama ‘Cin Ali çizemiyor’ demiştim. Atölyemin dokusunu, kokusunu, arkadaşlarımı çok seviyorum ve sizlerden rica ediyorum oranın güzelliği bozulmasın. Hep birlikte benim gibi resim yapmak isteyip de imkânları olmayan veya mekân bulamayan insanların orada zaman geçirip güzel şeyler çıkarmasını istiyorum” dedi. Reytan Mestan konuşmasının sonunda hocalarına ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

62 ÇALIŞMA SERGİLENDİ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Reytan Mestan’ın mütevazı bir ev hanımı olup mesleki eğitim için geçen sene faaliyete geçirilen İNESMEK resim kursunda iki dönemdir eğitim gördüğünü ifade ederek; “Resim kursuna geldiği zaman sıfır düzeyde resim bilgisine sahip olan ve kendi ifadesi ile ‘Ben Cin Ali bile çizemezdim’ diyen Reytan Hanım; İNESMEK’in başarılı resim hocası Ayhan Ali Çavuşoğlu’ndan aldığı eğitimle bu seviyeye gelmiştir. Buradaki sergimiz; Kent Müzesinde başka bir sergi olduğu için İnegöl AVM de yapıyoruz. Sergide; dekoratif, yağlı boya, 3 boyutlu yakma, akrilik ve rölyef çalışmalarından oluşan 62 tane birbirinden güzel resim çalışması bulunmaktadır. Açılışını bugün yaptığımız sergi; 21 Nisan Pazar gününe kadar açık kalacaktır” diye konuştu.

BURSA KORUPARK’TA SERGİ AÇILACAK

Başkan Aktaş, Reytan Mestan’ın kişisel resim sergisi açıyor olmasının başta kendine özgüveni ve bir kadının girişimciliğini gösterdiğini de vurgulayarak; “Bunun yanında Belediye olarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında açtığımız mesleki eğitim kursumuz olan İNESMEK’te ne kadar kaliteli ve özverili eğitimin verildiğini göstermektedir. Ve küçümsediğimden değil ancak, evinde oturan bir bayanı nasıl sosyalleştirdiğinin en güzel göstergesidir. Ve gün yüzüne çıkmamış yetenekleri keşfetmesi ve halka mal etmesi anlamına gelir. Ben Reytan Hanımı ve İnesmek Kurs çalışanlarımızı yürekten kutluyorum. Bu arada buradaki serginin dışında bizim de desteğimizle 28 Nisan - 05 Mayıs tarihleri arasında da Bursa Korupark’ta da bu sergi açılacaktır. Sergideki birbirinden güzel eserler, arzu edilenler için satışa sunulacaktır. Ben tekrar Reytan Hanımı kutluyor, serginin hayırlı olmasını dileyerek tüm herkesi sergiyi ziyarete davet ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından sergi kurdele kesimi ile açılırken, açılışa katılan vatandaşlar resimlere büyük ilgi gösterdi.



  • BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    34,66% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2402,97% 0,12
  • Ç. ALTIN

    3892,73% -0,26