www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Çınarlar ?KORUMA´ Bekliyor

Çınarlar ?KORUMA´ Bekliyor

Kırsal Alibeyköy Mahallesi´nde asırlardır köy merkezinde bulunan çınarlar Bursa Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğü ekiplerinin ilgisini bekliyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan mahalle sakinleri, çın

Alibeyköy merkezinde bulunan tarihi çınar ağaçları, Bursa Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğü ekiplerinin ilgisini bekliyor.

 

Yüzyıllardır Alibeyköylü vatandaşların altında büyüdüğü çınarların koruma altın alınması için Müdürlüğü Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri köye bekleniyor.

 

Gerekli Yerlere Bildireceğiz

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Alibeyköy Mahallesi Muhtarı Kemal Ok, ?Bu zamana kadar ilgi gösterilmemiş. Bundan sonra biz elimizden geleni yapıp gerekli yerlere bildireceğiz. Koruma altına alınması ve gerçek yaşının öğrenilmesi için elimizden geleni yapacağız. Geç kalınmış bir konu. Burada üç adet çınar var. Bir de köyümüzün dışında bir çınar daha var. Bu çınarlarımızın hem bakıma ihtiyacı var hem de koruma altına alınması gerekiyor. Bunlar aslında önemli şeyler? dedi.

 

700 MÜ, 800 MÜ, BEN NET YAŞINI ÖĞRENEMEDEN ÖLECEĞİM BELKİ DE

Alibeyköy Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Ziyaettin Okur ise, ?Ben 53 yaşındayım. Birisi geliyor diyor ki 700 yıllık, birisi diyor ki 800 yıllık. Bunu biz 15 yıl önce dile getirdik. Bunu dedik birilerine söyleyelim. Maalesef 20 yıldır tarih ve kültür ile ilgili hiçbir atılım olmadı. Şimdiki muhtarımıza nasip olacak inşallah bunlar. Yani 700 mü, 800 mü, ben net yaşını öğrenemeden öleceğim belki de? şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00