CİNAYET ZANLISI TUTUKLANDI

CİNAYET ZANLISI TUTUKLANDI

Kulaca Mahallesi yakınlarında bir kum ocağının göletinde cansız bir vaziyette bulunan ve yapılan tahkikat sonucu kimliği teşhis edilen maktul Sedat Vardar'ın cinayet şüphelisi İ.U. ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Geçtiğimiz Perşembe günü Şipali Mahallesi ile Kulaca Mahallesi arasında bulunan bir eski kum ocağının göletinde kimliği belirsiz bir ceset bulunmuştu. Yapılan ilk incelemeler sonucunda cesedin üzerinden kimlik ve benzeri bir evrak çıkmazken cesedin kimliği belirlenmesi için yapılan parmak izi çalışmasına başvurulmak istendi. Cesedin uzun süre suda kalmasından dolayı bu girişim de sonuçsuz kalırken Jandarma ekipleri bu süreçte cevre il ve ilçelerdeki kayıp şahıs müracaatları incelendi. Adli Tıp Kurumu’nda özel teknikler ile alınan parmak izi sonucunda cesedin Sedat Vardar’a ait olduğu belirlendi. Jandarma ekipleri kimliği tespit edilir edilmez maktulun yakın arkadaş çevresi ile irtibata geçti.

 

MAKTULÜN AİLESİNE SMS ATTI

Olayın ardından Serdar Vardar’a ait GSM hattından Serdar Vardar’ın ailesine SMS’ler gitmeye başladı. Bursa-İnegöl arasındaki tüm plaka tanıma sistemi ve MOBESE’ler Jandarma ekipleri tarafından incelendi. Bunun neticesinde maktul ile şüpheli İ.U’nun gri renk Ford Focus model araç ile 25.07.2014 günü İnegöl istikametine geldikleri tespit edildi. Şüpheli İ.U, yapılan operasyon sonucunda Bursa’da kıs kıvrak yakalanırken İnegöl ile bağlantısı araştırılmaya başlandı. İ.U’nun Şipali Mahallesi’nde olay yerine 300 metre mesafede oturan dayısı R.A. da kısa süre sonra gözaltına alındı. Araştırmalarını derinleştiren ekipler, cinayeti işledikleri şüphesiyle iki şahıs bugün mahkemeye çıkarttılar. Mahkemeye çıkarılan İ.U. tutuklanırken, R.A. serbest bırakıldı.

 

VERDİĞİ İFADE HAYATINA MAL OLDU

İddiaya göre Serdar Vardar, 2011 yılında verdiği ifade sonucunda İ.U’nun tutuklanmasına sebep oldu. Şüphelinin 18 suç dosyasının olduğu ve 1 ay önce hapisten çıktığı öğrenildi.

 

Olay ile ilgili tahkikat devam ediyor.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68