www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?Çin´e Yatırım Yapın?

?Çin´e Yatırım Yapın?

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, ?Bugünün Amerika´sını, geleceğin Çin´ini ihmal etmeyin. Bugün Amerika´ya mal satın ve ama gelecek için Çin´e yatırım yapın? diyerek mobilyacılara tavsiyelerde bulundu.

MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, mobilya ithalatının gerçekleştirildiği Irak´ta yaşanan olaylar ve sınır kapısının kapatılmasının gündeme gelmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

DÜNYANIN EN ÖNEMLİ PAZARLARINDA YER ALMAMIZ GEREKİYOR

Konu ile ilgili konuşan Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, ?Erbil bizim için önemli bir pazar. Ama ulusal güvenlik her şeyin önünde... Bunun için şuanda bekliyoruz. Ama biz mobilyacılarımıza hep şunu söylüyorduk; Ortadoğu pazarları, civar pazarlar her ne kadar malı rahat satma imkânı varsa, bir o kadar da rahat çıkıyorsun. Eskiden İran´a mal satıyorduk, bugün İran yok. Eskiden Yunanistan´a mal satıyorduk, bugün Yunanistan, Mısır, Suriye yok. O yüzden gelin sizi gelişmiş pazarlara götürelim diyoruz. Bugün Çin´deki mobilya fuarına katılıyoruz. Önümüzdeki hafta Amerika´daki mobilya fuarına gidiyoruz. Neticede bir şeyi dünya için üretiyorsak, dünyanın en önemli pazarlarında yer almamız gerektiğini düşünüyoruz. Küçük pazarlarda kalırsan, bölge pazarlarına çabuk girersin, çabuk çıkarsın. Ama tabi ki bizim için önemli, elimizden kaçırmayalım ama neticesini de görüyoruz. Onun için mobilyacılarımız tasarıma önem vermeli, ihracata yönelik masraflarını artırmaları gerekiyor. Bugünün Amerika´sını, geleceğin Çin´ini ihmal etmeyin. Bugün Amerika´ya mal satın ve ama gelecek için Çin´e yatırım yapın? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00