www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Cinsel İstismar Yüzde 700 Arttı

Cinsel İstismar Yüzde 700 Arttı

CHP İlçe Başkanı Necdet İrgin, çocuklara yönelik taciz-tecavüz olaylarının son 10 yılda yüzde 700 arttığını belirterek; iktidar partisinin yasa ile bu vahim durumu önleyeceğine af çıkarıp meşrulaştırmak istediğini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi´nde İlçe Geçici Yönetim Kurulu belirlendi. Necdet İrgin başkanlığındaki kurulda; İlçe Sekreteri Başkan Yardımcısı Yaşar Yılmaz, Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mümin Kınabaş, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yıldız Eraydın ve STK Sorumlu Başkan Yardımcısı MünireGüneş yer aldı. Atanan yönetim, önceki gün parti binasında bir basın toplantısı düzenledi.

GÖREVE HAZIRIZ

Toplantıda konuşan CHP İlçe geçici Yönetim Kurulu Başkanı Necdet İrgin, ?İstifalarla düşmüş ve boşalmış olan Bursa İli İnegöl İlçesi Örgütüne Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğüne göre 42/D maddesi gereğince, Olağanüstü Kongre yapmak üzere 5 kişiden oluşan İlçe Geçici Yönetim Kurulu atanmıştır. Başkan Necdet İrgin, İlçe Sekreteri Bşk. Yard. Yaşar Yılmaz, Örgütlenmeden Sorumlu Bşk.Yard. Mümin Kınabaş, Mali İşlerden Sorumlu Bşk. Yard.  Yıldız Eraydın, STK Sorumlu Bşk. Yard. Münire Güneş´in atanmaları sonucunda görevimize başlamış buluyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı Yönetim kurulundaki istifalar sadece yönetim kurulundan edilmiş istifadır. Parti üyeliğinden istifa edilmemiştir.İlçemizde yapılacak olan İlçe Olağanüstü Kongresini yapmak için bu göreve hazırız? dedi.

ÇOCUKLARA YÖNELİK TACİZ-TECAVÜZ 10 YILDA YÜZDE 700 ARTTI

İrgin, ?İçimizi acıtan istismar utancından bahsetmeden geçemeyeceğiz.2006 yılında çocuklara yönelik taciz-tecavüz olayları 2 bin 400 iken 2016 yılında ise 16 bin 957´ye ulaşmıştır.Ensar Vakfı ve diğer vakıflardaki cinsel istismar olaylarını örtbas etme gayreti içinde oldukları, zinayı suç olmaktan çıkaran bu iktidar Andımız´daki ?çocukları korumak´ söylemini yasaklayarak bu yasa teklifinin verilmesi gerçek niyetlerini ortaya koymuştur.İktidar partisi çıkartmak istediği bu yasa ilebu vahim durumu önleyeceğine af çıkartıp meşrulaştırmak istiyor. Bu yasa teklifini şiddetle kınıyoruz.Bugün bu yasa teklifinin komisyona çekilmesi demek halkın tepki göstermesinin sonucunda olmuştur.Ama yine mücadeleyi bırakacağımız anlamına gelmemelidir? şeklinde konuştu.

İrgin ayrıca tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü´nü kutladı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19