ÇIRAKLIK EĞİTİM KAPANMAYACAK

ÇIRAKLIK EĞİTİM KAPANMAYACAK

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, İnegöl Mesleki Eğitim Merkezi’in kapanacağı yönünde çıkan söylentileri yalanladı. Baştürk, “Böyle bir durumun gerçekle, ilgisi yoktur. Mesleki Eğitim Merkezi’nin işlerliğinin artırılması, daha kapsamlı

İnegöl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, son günlerde kamuoyunda çıkan ‘Mesleki Eğitim Merkezi kapanacak’ söylentilerine yanıt verdi. Çıraklık eğitim merkezi olarak da bilinen Mesleki Eğitim Merkezi’nin İnegöl’de büyük bir eksikliği doldurduğunu anlatan Baştürk, buranın kapanmasının söz konusu olmadığı, aksine işlevinin arttırılacağını duyurdu.

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MUTLAK BİR İHTİYAÇTIR

Yaptığı açıklamada, günümüzde mesleki eğitiminin önemli olduğunu vurgulayan Mehmet Baştürk, “İnegöl Mesleki Eğitim Merkezi; usta öğretmenlik ve mesleki kurslar ile çalışma ve faaliyet alanı 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında eğitim öğretim yapmaktır. Kurulduğu günden beri çıraklık, kalfalık ve ustalıkla ilgili eğitim öğretim faaliyeti yapılmaktadır. Ancak artan nüfus, büyüyen ve gelişen toplumun ihtiyaçları, Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında yapılan çalışma ve uygulamaları da arttırmaktadır. İnegöl’ümüzün nüfusunun 220 bini bulması, sanayinin büyümesi, işletmelerin artması, esnaf ve sanatkâr çeşitliliğinin çoğalması, Mesleki Eğitim Merkezinin verdiği hizmetlere ihtiyacı da arttırmaktadır. Mesleki Eğitim Merkezimizin önemi biraz daha ortaya çıkmaktadır. Görüldüğü üzere, Mesleki Eğitim Merkezi’nin yerine getireceği görev ve hizmetlerin devam etmesi mutlak bir ihtiyaçtır” dedi.

SÖYLENTİLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Baştürk, son günlerde kamuoyunda sıkça duyulan ‘Mesleki Eğitim Merkezi kapatılacak’ söylentilerine ise şu ifadelerle cevap verdi: “Son günlerde mesleki eğitim merkezlerinin faaliyetlerini durduracağı, merkezin kapanacağı, başka birime dönüştürüleceği gibi şayia kamuoyunda söz konusudur. Böyle bir durumun gerçekle, ilgisi yoktur. Mesleki Eğitim Merkezi’nin işlerliğinin artırılması, daha kapsamlı çalışma yapması, İnegöl’ün ve halkımızın ihtiyaçları olması gereken bir birimdir. Merkezimiz çalışmalarını arttıracak ve geliştirerek faaliyetini sürdürecektir. Bu durum kamuoyu ve İnegöl halkımıza duyurulur.”

MESLEKİ EĞİTİM ÇALIŞMALARI

Meslek eğitim kapsamında yapılan çalışmalardan da bahseden Mehmet Baştürk; “Çıraklık eğitim dediğimiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde yapılan bazı faaliyetler şunlardır; her meslekten çırak eğitimleri, her meslekten kalfalık, ustalık kabulü ve ustalık eğitimi, çalıştığı meslekte dışarıdan belge sahibi olmak isteyenlere eğitim, kalfalık, ustalık sınavlarının yapılması, her meslek için mesleki ve teknik eğitim kursları düzenlenmesi, usta eğitici kursları açılarak usta eğitici belgisi verilmesi, denklik işlemleri için müracaat edenlere işlemlerinde rehberlik yapılması ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi uygulamaları” diye konuştu.

KALFALIK USTALIK SINAV TARİHLERİ

Açıklamasında Mesleki Eğitim Merkezi’nin kalfalık ve ustalık sınavları hakkında bir duyuru da yapan Baştürk, sınavların 28 Ocak 2013 ile 10 Şubat 2013 tarihleri arasında yapılacağını söyledi. Çırak öğrenci kayıtlarının ise 01 Ocak-04 Şubat 2013 tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

Mehmet Baştürk, son olarak Mesleki Açık Öğretim Lisesi hakkında bilgi verdi. Baştürk, şöyle konuştu: Mesleki Açık Öğretim Lisesi’nde; motorlu araç teknolojisi, elektrik elektronik teknolojisi, mobilya iç mekan tasarımı, metal teknolojisi alanı. Özellikle İnegöl’de motor alanında açık lise olarak tek eğitim Kurumu Mesleki Eğitim Merkezinde kayıt yapılmaktadır. Kayıt olmak isteyenler mesleki eğitime müracaatta bulunabilir. İkinci dönem kayıtları 21 Ocak, 8 Şubat 2013 tarihleri arasında devam etmektedir. Kalfalık belgesi olup, ustalık eğitime için müracaat yılın her günü yapılır. Usta eğitici kursu için; ustalık belgesi olup, usta eğitici belgisi için müracaat yılın her günü yapılır. Yukarıdaki konularda ihtiyacı olan öğrencilerimizin Mesleki Eğitim’e müracaatlarını bekliyoruz.”



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07