CİRİT MÜSABAKASI ŞENLİĞİ RENKLENDİRDİ

CİRİT MÜSABAKASI ŞENLİĞİ RENKLENDİRDİ

Kurtuluş şenlikleri kapsamında İnegöl Belediyesi ve Erzurumlular Derneği işbirliğinde organize edilen cirit gösterisi, Dörtçelik EML Futbol Sahası´nda gerçekleştirildi.

 

İnegöl Belediyesi ve Erzurumlular Derneği´nin ortaklaşa düzenlediği programa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Erzurumlular Dernek Başkanı Fatih Öztürk, Bursa Atlı Spor Kulübü, İzmit Cirit Takımı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sani Konukoğlu Camii yanında indirilen atlar, binicilerinin idaresinde İnegöl Belediyesi önünden geçiş töreni ile Atatürk Bulvarı´ndan Dörtçelik EML Futbol Sahası´na geldi.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ BOZULMAK İSTENİYOR

Cirit müsabakası öncesinde açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?Eski çöplük alanı olarak tabir ettiğimiz, düzenleme yaptığımız, düzenli depolama alanında, Boğazköy Barajı´na nazır çok güzel gösteriler olacak. Bugün burada gördüğüm manzara inanın beni çok sevindirdi. Eşi ile çocukları ile gelenler var. Artık bu kültür yok olmakta. Bu kültürü eşlerine ve çocuklarına göstermek için gelen arkadaşları görüyorum. Çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. İnegöl´ümüzün kurtuluşunun 93. yılı. Tabi temennimiz, duamız Allah bir daha bu şehri ve ülkeyi kurtarmak durumunda bırakmasın. Ama biz istiyoruz ki farklı aktivitelerle, etkinliklerle ilçe halkı sahip çıksın. Son yıllarda kurtuluş yıllarına çok itibar edilmiyor açıkçası. Ama bu sene maşallah ziyadesiyle ilgi alaka olduğunu görüyorum. Bizim ülkemizin üzerinde çok hesap kitaplar var. Bizim ülkemizin istikrarını, birlik ve beraberliğini bozmak isteyenler var. Bunlara mahal vermemek için hangi siyasi görüşten olursa olalım, hangi mahalleden memleketten olursak olalım, birlik ve beraberliğimizi gösterelim? dedi.      

PEYGAMBER EFENDİMİZİN TAVSİYE ETTİĞİ SPORLARDAN BİRİ

Peygamber Efendimizin tavsiye ettiği sporlardan birini icra ettiklerini belirten Başkan Aktaş, ?Peygamber Efendimizin tavsiye ettiği sporlar var. Ata binmek ve cirit onlardan birisi biliyorsunuz. Erzurumlular Derneği aracılığıyla daha önce ben Bursa Atlı Spor Kulübü ve İzmit´ten gelen arkadaşlarla tanışmıştım. Onlarla da biz daha sonra böyle bir kurtuluş etkinliği düşünüyoruz diye kendilerine öneride bulunmuştuk. Bugünde onlarla beraber olduk. Birazdan genç kardeşlerimizin müsabakalarını izleyeceğiz. İnşallah kazasız belasız olur? şeklinde konuştu.

MÜSABAKANIN GALİBİ BURSA ATLI SPOR KULÜBÜ OLDU

Aktaş´ın konuşmalarının ardından Bursa Atlı Spor Kulübü, İnegöl Belediyesi logolu formalar ile müsabaka alanına çıktı. Bursa Atlı Spor Kulübü ve İzmit Cirit Takımının karşılaşması nefes kesti. Davul zurna eşliğinde oynanan müsabakadan İnegöl Belediyesi logolu Bursa Atlı Spor Kulübü rakibini mağlup etti.

HAKEM MÜSABAKAYA RENK KATTI

Müsabakanın devam ettiği zaman dilimi içerisinde iki takımın karşılaşmasını ve puanlamasını anlatan hakem, izleyicilerin birçoğunun bu sporu bilmemesi nedeni ile mikrofonu elinden düşürmedi. İki takımında puanlama sistemini anlatan hakem, oyunculara da seslenerek izleyicileri büyülemesini sağladı.

AKTAŞ´TAN ATLI HATIRA FOTOĞRAFI

Karşılaşmanın sonlanmasının ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş, müsabaka oynayan bir ata binerek ufak gezinti gerçekleştirdi. Aktaş, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Etkinlikte son olarak ödül törenine geçildi. İkinci olan İzmit Cirit Takımı´nın madalyalarını Emniyet Müdürü Şükrü kaplan verirken, 2´ncilik kupasını ise Erzurumlular Dernek Başkanı Fatih Öztürk verdi. 1. olan Bursa Atlı Spor Kulübü oyuncularına 1´incilik madalyalarını AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel verdi. Alinur Aktaş ise Bursa Atlı Spor Kulübü oyuncularına 1´incilik kupasını takdim etti.

VATANDAŞLAR ALANA İNDİ

Etkinliğin tamamen bitmesinin ardından alana gelen vatandaşlar, cirit atlarına binerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00