CİRİTE BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ

CİRİTE BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ

Türklerin Orta Asya´dan Anadolu´ya geldikleri dönemden beri oynadıkları savaş oyunu olarak bilinen ve günümüzde de geleneksel atlı spor olarak anılan Cirit, Büyükşehir Belediyesi´nin destekleriyle yaşatılıyor.

Büyükşehir Belediyesi´nin destekleriyle Gölbaşı´nda düzenlenen Geleneksel Cirit Müsabakaları Cumhuriyet Kupası karşılaşmasını Bursa Ata Atlı Cirit Spor Kulübü kazandı.

Bursa´da, cirit sporun yaşatılması ve gelecek nesillere tanıtılması hedefiyle gerçekleştirilen ?Cirit Oyunları´, spor tutkunlarını Kestel´de bir araya getirdi. Kestel´in Gölbaşı Mevkii´nde yapılan Geleneksel Cirit Müsabakaları Cumhuriyet Kupası´nda Bursa Ata Atlı Cirit Spor Kulübü ile Kocaeli Çayırova Anadolu Spor Kulübü Cirit Takımı karşı karşıya geldi. Açılış seremonisinde konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, ?Sporun her dalında hizmet vermeye çalışıyoruz. Cirit de önemli bir ata sporumuz. Unutulmaya yüz tutmuş atalarımız sporlarını yaşatmaya çalışıyoruz. Bursa Osmanlının ilk başkenti. O ecdadın torunları olarak biz de ata sporlarına sahip çıkmada kendimizi sorumlu görüyoruz? dedi.

Bursa Ata Atlı Cirit Spor Kulübü Başkanı Maksut Gürel de bu sporun yaşatılmasına verdikleri destek nedeniyle Büyükşehir Belediyesi´ne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından başlayan Cumhuriyet Kupası müsabakalarında Bursa Ata Atlı Cirit Spor Kulübü ile Kocaeli Çayırova Anadolu Spor Kulübü Cirit Takımı karşı karşıya geldi. Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmayı 21 puan alan Bursa Ata Atlı Cirit Spor Kulübü kazanarak Cumhuriyet Kupası´nın sahibi oldu.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68