www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Çocuğa Karşı Şiddet Nasıl Önlenir

Çocuğa Karşı Şiddet Nasıl Önlenir

İnegöl´de gönüllü seçilen rehber öğretmenlere yönelik olarak, öğrencilerin sorunlarının paylaşımı ve çözümü noktasında farkındalığı artırmaya yönelik bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda çocuğa karşı şiddetin önüne geçilmesi hedef alındı.

Konu ile ilgili konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, ?İnegöl ilçesinde yaklaşık 55 bin örgün eğitimde öğrencimiz bulunmaktadır. İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün sorumluluğundaki bu öğrenci sayısı birçok il ilçe nüfusundan daha fazladır. Öğrencilerimiz 168 okulda eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedirler. Milli Eğitim Bakanlığı´nın okullarımızdaki öğrencilerimizin duygusal, bilişsel, akademik, gelecek ve kariyer planlama gibi öncelikli konuların yanında öğrencilerimizin her türlü sorunlarını paylaşmaları çözüm aramaları için atadığı rehber öğretmenlerimizi bilinçlendirmek, farkındalıkları arttırmak için çalıştay düzenlendi. Çalıştay için okullarımızda çalışan rehber öğretmenlerimizden gönüllü olanlar seçildi. Bu seçimler yapılırken rehber öğretmenlerimizden gönüllü olanlar içerisinde farklı okullardan ve okul türlerinden rehber öğretmenler seçildi. Çalıştay için ilçemiz Hanife Selçuk Teşik Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğünün koordinesinde Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nde kurulan komisyonda görevli olan Psikolojik Uzman ve Eğitim Uzmanlarından oluşan Eksi 25 Derneği üyeleri ile görüşüldü. Planlamalar ve koordinasyon sağlanarak 15-16 Ocak tarihlerinde çalıştay düzenlenmesine karar verildi.  Psk. Dnş. Burak Karakaya, Eğt. Uz. Yasemin Tümkaya Karakaya, Eğt. Uz. Tuğba Altıntaş, Psk. Dnş. Canan Çomak Karadağ´dan oluşan uzman ekip ilçemizde görev yapan öğretmenlerimizle İnegöl Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu´nda gerçekleştirildi. İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin akademik, sportif başarılarını önemsediğimiz ve teşvik ettiğimiz gibi dezavantajlı grupta sayabileceğimiz, karşılaşılmasını istemediğimiz durumlara karşı da tedbirlerimizi almayı; farkındalığı arttırmayı amaçlıyoruz? dedi.

ŞİDDETİN OLMADIĞI BİR DÜNYAYI HAK EDİYORLAR

Bu çalıştayla rehber öğretmenleri eğiteceklerini, rehber öğretmenlerin de görev yaptıkları okullardaki öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi bilgilendireceklerini söyleyen Bilican, ?Bizim burada yaptığımız çalıştayla kartopunu dağın zirvesinden harekete geçirdik. Bu kartopunun dev bir çığa dönüşmesi gibi olumlu anlamda beklenti içerisindeyiz. Bu çalıştayın kazanımlarını paydaşlarımızla paylaşacağız. Öğrencilerimiz şiddetin olmadığı bir dünyada yaşamayı hak ediyorlar ve Allah´ın izniyle onları hak ettikleri bu dünyaya kavuşturacağız? diye konuştu.

Daha sonra uzman eğitimcilere İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican tarafından plaketleri takdim edildi. Çalıştaya katılan öğretmenlere ise sertifikaları törenle verildi. 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01