ÇOCUĞUN EĞİTİMİ ANNE KARNINDA BAŞLAR

ÇOCUĞUN EĞİTİMİ ANNE KARNINDA BAŞLAR

Gazipaşa İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen ‘Aile içi İletişim’ seminerine konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Ahmet Kocacan, Aile içindeki tartışmaların çocukları olumsuz yönde etkilediğini belirterek, eşlerden çocuklarının yanında ta

Gazipaşa İlköğretim Okulu tarafından velilerine yönelik geçtiğimiz Cuma akşamı Sani Konukoğlu Konferans salonunda Eğitimci Yazar Ahmet Kocacan’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Aile içi İletişim’ semineri düzenlendi.

 

Okulda görev yapan öğretmen ve velilerin katıldığı seminerin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Erdoğan Kızmaz, “Gazipaşa İlköğretim Okulu olarak velilerimize yönelik olarak Aile içi iletilim konusunda Eğitimci Yazar Ahmet Kocacan’ın katılımı ile seminer düzenledik. Çünkü biliyoruz ki, başarılı kurumlar velilerin desteklediği oran ile başarılı olurlar ve başarılı öğrencilerin oluşmasında velilerimizin eğitim konusunda bilinçlendirilmesi gerekmektedir.” dedi. 

 

Verilen konferansta çocuk eğitiminde anne babanın rolünü somut örneklerle anlatan Eğitimci Yazar Ahmet Kocacan, "Varlıklı aileler çocuklarının her isteğini yerine getirmekle iyi evlat yetiştirdiğini sanır. Oysa bu olay çocuklarda sorumsuzluk duygusu ile önemine varamama duygusu oluşturur. Aşırı kurallarla büyüyen çocuklar ise hesap verememe kaygısıyla depresyona girer.” dedi.

 

Gereğinden fazla korumacılığın çocukta özgüven eksikliğine neden olduğunu anlatan Ahmet Kocacan, “Çocuklarınızı takip edin ama kendiişlerini kendilerinin yapmasını sağlayın. Çocuklarınızda nasıl bir davranış istiyorsanız onlara önce siz örnek olun. Çocukları nasihat etkilemez. Verilen sözlerin tutulmaması çocuklara yalan söylemeyi öğretir.” dedi.

 

Çocuk eğitiminin anne babaların eğitimi ile başladığını bildiren Kocacan, “Bunu Tıp bilimi ile psikoloji bilimi ispat etmiştir. Çocuk eğitimi anne karnında başlar. 26 ay sonra yavru anne karnında dünya’ya gelmeye aday. Eğer dışarı da anne ile baba kavga ederse çocuk üzülüyor ve ağlıyor ve sonra o çocuk dünya’ya geldiğinde özellikle babaya karşı ön yargılı doğuyor. Günümüzde anne baba biraz öğretmen olmak zorundadır. Her öğretmende anne baba olmalıdır.” dedi.  Eğitimci yazar Ahmet Kocacan; Konferans sonrası kendisine ait  “ben bisiklet istiyorum” isimli kitabı imzaladı.

 

 

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07