Çocuk Eğitiminde Veli Önemli Rol Üstleniyor

Çocuk Eğitiminde Veli Önemli Rol Üstleniyor

14 Kasım-11 Ocak tarihleri arasında düzenlenen ‘7-19 yaş Aile Eğitim’ seminerine katılan 17 veli dün düzenlenen tören ile sertifikalarını aldı. Çocuk eğitiminde anne ve babanın önemli bir rol üstlendiğini aktaran İlçe Kaymakamı Aziz İnci, Bu t

Atatürk ilköğretim Okulu tarafından 14 Kasım-11 Ocak tarihleri arasında düzenlenen ‘7-19 yaş Aile Eğitim’ semineri sona erdi. Seminerin sona ermesinin ardından eğitim seminerine katılan 17 veli, dün okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen tören ile sertifikalarını aldı.

 

İlçe Kaymakamı Aziz İnci, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Şube müdürü Tahsin Çetinkaya ve velilerin katıldığı sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Şeref Çiftçi, Okulların devletine ve milletine faydalı birer fert yetiştirdiğini dile getirdi.

 

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında okul olarak velilere yönelik iki farklı kurs düzenlediklerini kaydeden Şeref Çiftçi, “2010-2011 Öğretim yılında velilerimize ‘Annem Bilgisayar Öğreniyor’ ve ‘Annem İngilizce Öğreniyor’ adı altında kurslar açarak 80 veliye belge verilmiştir. Bu yılda öğrencilere yetiştirme, hazırlık kursları ve egzersiz çalışmaları yapılmaktadır. 2011- 2012 Eğitim öğretim yılının başından itibaren veli toplantıları yanında Bakanlık projesi olan 7-19 yaş Aile Eğitimi projesi doğrultusunda velilerimize 8 haftalık seminer verildi. Bu seminer 14 Kasım tarihinde başlayıp 11 Ocak tarihinde sonra erdi.” dedi.  

 

Şeref Çiftçi son olarak, ikinci dönemde ücretsiz yetiştirme kursları ile velilere bilgisayar ve İngilizce kursları verileceğini sözlerine ekledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Velilerin eğitime ve kaliteye ortak olmasını isteyerek, Atatürk İlköğretim Okulu tarafından velilere 2 farklı kurs açıldığını belirtti.  

 

Seminerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden İlçe Kaymakamı Aziz İnci, “Türkiye’de son yıllarda eğitim ile ilgili seferberlik anlamında gelişmelerin Türkiye’nin önünü açtığını ve Türkiye’yi iyi yerlere taşıdığını söylemek istiyorum. Devletin en önemli işlerinden birisi vatandaşlara en iyi eğitimler vermek. Eğitimde başarılı olursak, her şey de başarılı oluruz.” dedi. Çocuk eğitiminde anne babanın önemli bir rol üstlendiğini aktaran Aziz İnci, Bu tür eğitimlerin yeni evlenecek kişilere verilmesini istedi. Yapılan konuşmaların ardından velilerin sertifikaları ilçe protokolü tarafından takdim edildi.



  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,36% -0,35
  • EURO

    34,70% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2395,39% -1,12
  • Ç. ALTIN

    3871,86% -0,38