ÇOCUK HAKLARI GÜNÜNE ÖZEL GÖSTERİ

ÇOCUK HAKLARI GÜNÜNE ÖZEL GÖSTERİ

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü nedeniyle İnegöl Devlet Hastanesi çocuk bölümünde tedavi gören minikleri ziyaret eden Psiko Tiyatro Derneği ekibi, çocuklara masallar okuyup balon ve hikâye kitapları dağıttı.

 

Çoğunluğu öğretmen ve öğrenci olan ekip, çeşitli kostümler giyerek çocuk servisinde tedavi gören minikleri ziyaret etti. Çocuklara hikayeler anlatan ekip, Dünya Çocuk Hakları Gününe özel tüm odalarda Hacivat Karagöz gösterisi de sundu. Hasta yakınlarının da ilgi gösterdiği etkinlikler, tedavi gören miniklere acılarını 1 saatliğine de olsa unutturmayı başardı.

 

Yaptıkları etkinlik hakkında bilgi veren Psiko Tiyatro ekibinden Esra Akpınar, “Projeyi biz ilk olarak hastanede kendilerini mutsuz hisseden çocuklar için başlattık. Volkan hocamız bize projeyi teklif etti, biz de gönüllü öğretmen arkadaşlarımızla projeyi başlattık. Aramızda rehber öğretmenler, matematik öğretmenleri, sınıf öğretmenleri, okul öncesi öğretmenleri var. Yaklaşık 10 kişilik bir ekiple bu çalışmayı yürütüyoruz. Aramızda öğrenci arkadaşlarımız da var” dedi.

 

ÇOCUK HAKLARI GÜNÜNE ÖZEL GÖSTERİ

Çocuk bölümüne yaptıkları ziyaretlerde hasta yataklarındaki çocuklara hikayeler okuduklarını, daha sonra onlara hikaye kitapları ve balonlar dağıttıklarını anlatan Akpınar, “Kostümler giyiyoruz daha eğlenceli ve dikkat çekici olsun diye. Bugünkü programımızın da ayrı bir önemi var. Bugün Dünya Çocuk Hakları Günü. Bu nedenle özel bir program yaptık. Hacivat Karagöz oyunumuz da var” diye konuştu.

 

ÇOCUK HAKLARINA SAYGI DUYULMUYOR

Dünya Çocuk Hakları Gününde eğitimci gözüyle bu konudaki eksikleri de paylaşan Esra Akpınar, “Çocuklar ilkokuldan başlayarak lise hayatına kadar çok ilgisiz büyütülüyor. Psiko Tiyatro Derneğimizin okullardaki programlarında da bunu görüyoruz. Veliler ilgi göstermiyor. Sorumsuz ve ilgisiz kalınıyor çocuklara karşı. Biz daha duyarlı aileler istiyoruz. Bu çocukların daha iyi yetişmeleri ve gelişmeleri için gerekli. Ayrıca çocukların eğitim hakkı ve yaşama hakkına saygı duyulmalı. Şuanda çocukların eğitim hakkına saygı duyulmadığını görüyoruz. Çalıştırılan birçok çocuk var. Çocuklar çalışmasın, çocuklar gülsün, dünya gülsün” dedi.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32