www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Çocuklar İçin Mücadelemiz Sürecek

Çocuklar İçin Mücadelemiz Sürecek

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, ?Ülkemizdeki tüm çocukların yaşam şartları, dünya standartlarına erişinceye kadar mücadelemiz sürecek.?dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl İlçe Başkanı Necmi Demir, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

?HER ÇOCUĞUN YAŞAMA HAKKI VARDIR?

Konu ile ilgili konuşan CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, ?Ülkemizde çocuklarımızın tecavüzcüleriyle evlenme hakkının hükümet tarafından verilmeye çalışıldığını tartıştıktan sonra yasanın geçmesiyle çocuklarımızı kendi ellerimizle ateşe attık. Oysaki çocukların en temel hakları çocuk olma hakkı? Her çocuğun yaşama hakkı vardır. Her çocuğun sağlıklı beslenme hakkı vardır. Her çocuğun sağlıklı ve elverişli ortamlarda hayata yaşama hakkı vardır.Her çocuğun dinlenme, boş zaman değerlendirme, oynama, yaşına makul eğlence aktivitelerinde bulunma, kültürel ve sanatsal hayata özgür bir şekilde katılma hakkı bulunur.Çocuklar bedensel, zihinsel, ruhsal ve toplumsal oluşmasına zarar verecek nitelikte işlerde çalıştırılamaz. 18 yaşına kadar her insan çocuk sayılır. Her çocuğa, kendilerinin, ana babalarının veya yasal vasilerinin sahip oldukları, ırk, renk, cinsiyet, dil, siyasal ya da başka düşünceler, ulusal, etnik ve sosyal köken, mülkiyet, sakatlık, doğuş ve diğer statüler nedeniyle hiçbir ayrım gözetmeksizin yaşam hakkı vardır. Her çocuğun eşit olanaklara, bilimsel nitelikli,Parasız eğitim hakkı vardır.Bu hak laik ve çocukla velinin belirleyeceği müfredatı,içeriği gelecekte mesleki donatım kazandıran örgün eğitim olmalı.Her çocuğun eğitim hakkı vardır.20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü´nün anlam ve öneminin tüm halkımız tarafından algılanıncaya kadar ve bizim ülkemizde de tüm çocukların yaşam şartlarının, dünya standartlarına erişinceye kadar mücadelemizin süreceğini belirtir, buradan tekrar ülkemizde ki tüm çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Günü´nü kutluyoruz? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19