ÇOCUKLAR ARTIK HASTANEDEN KORKMAYACAK

ÇOCUKLAR ARTIK HASTANEDEN KORKMAYACAK

İnegöl Devlet Hastanesi, çocuklara özel uygulamasıyla artık çocuk hastaların hastanedeki tedavi sürecinde daha eğlenceli vakit geçirmelerini ve tedavi görürken aynı zamanda kişisel olarak eğitilmelerini de sağlıyor.

İnegöl Devlet Hastanesi, bünyesinde bulunan Çocuk Gelişim Uzmanı ve Eğitmeni Duygu Şen, 6 çocuk gelişimi stajyer öğrencisi ile birlikte hastanede tedavi gören çocuk hastalara yönelik özel bir uygulamaya imza attı. Çocuk hastaların doktor, hastane ve ilaç korkularını yenmeleri açısından da örnek bir proje olan uygulamada, çocuk servisinde tedavi gören çocukların tedavilerinin yanında, sanatsal ve kişisel etkinliklerle de gelişimleri sağlanıyor.

ARTIK ÇOCUKLAR DOKTORDAN KORKMAYACAK

İnegöl Devlet Hastanesi’nin örnek uygulamalarından biri olan ve ailelerin de memnuniyet duyduğu bu projeye ilişkin dün çocuk servisinde bir açıklama yapan Devlet Hastanesi Başhekimi Fuat Erdem, İnegöl Devlet Hastanesi çocuk servisinde çocuk hastaların tedavileri ile birlikte, yatış yaptığı süre içerisinde çocuk hastaların kişisel gelişimiyle ilgili ve bulundukları tedaviyle ilgili sıkıntıları gidermek adına çocuk gelişim uzmanı Duygu Şen tarafından bir takım çalışma yapıldığını söyledi. Duygu Şen ve stajyer öğrencilerin bulunduğu ekibin burada bir takım çalışmalar yürüttüklerini anlatan Başhekim Erdem; “Bunu İnegöl halkıyla paylaşmak istedik. Bu çocuklarımız serumdan, doktordan, hastaneden, servisten çekiniyorlar. Hem bu korkuyu aşmak, hem de onlara burada bulundukları süre içerisinde daha kaliteli zaman sağlayabilmek adına böyle bir etkinlik düzenledik ve bunu devam ettireceğiz” dedi.

ÇOCUKLARIN SOSYAL VE KİŞİSEL GELİŞİMİ SAĞLANIYOR

Çocuk servisindeki miniklerle gün boyu birebir ilgilenen Çocuk Gelişim Uzmanı ve Eğitimcisi Duygu Şen ise, İnegöl Devlet Hastanesi’nde 3 yıldır görev yaptığını söyledi. Hacettepe Üniversitesi çocuk gelişimi ve eğitim bölümü mezunu olduğunu belirten Şen; “Burada hem poliklinik hizmeti veriyoruz, aynı zamanda da servisimizde yatan çocukların güzel vakit geçirmeleri için ve hastane, doktor ilaç korkularını yenmeleri, ailelerin de biraz daha bilinçlenmesi için bazı faaliyetler yapıyoruz. Bu faaliyetlerimiz genelde sanatsal etkinlikler. Etkinliklerimiz çocuklarımızın yaşı ve durumuna göre de değişiyor. Küçük kas-büyük kas gelişimi, dil gelişimi, öz bakım becerileri ve sosyal-duygusal alanlarda hizmet veriyoruz” diye konuştu.

AİLELER DE EĞİTİLİYOR

Hastanenin minik misafirleri ile yapılan bu etkinliklerin, servislerdeki panolarda asılarak sergilendiğini de belirten Duygu Şen, ayrıca ailelere de çocuk eğitimi konusunda eğitim verildiğini söyledi. Şen, şöyle konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yaptığımız etkinlikleri hastanemizdeki servisimizin panolarında sergiliyoruz, çocuklar da bundan büyük zevk alıyorlar. Bu sayede başarı ve öz güven duyguları gelişiyor. Sadece çocuklarımız değil, burada ailelerimizle de vakit geçiriyoruz. Ailelerimizin sorularını cevaplıyoruz, onlara eğitimleri veriyoruz. Bu durumdan da herkes memnun.”

‘ÇOCUK GÖZÜNDEN HASTANE’ SERGİSİ

Son olarak, çocuk hastalar tarafından hazırlanan resim ve benzeri eserleri bir süre sonra sergilemek istediklerini kaydeden Şen, “Burada çocuk gelişimi olarak ben ve 6 stajyer arkadaşımız hizmet veriyor. Bu etkinlikler sonucunda hedefimiz, çocuk hastalarımızın yaptığı resim ve benzeri görsellerle ‘Çocuk Gözünden Hastane’ isimli bir sergi açmak istiyoruz” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22