ÇOCUKLAR İÇİN ALTERNATİF OYUNLAR

ÇOCUKLAR İÇİN ALTERNATİF OYUNLAR

Çocukları bilgisayar ve teknolojik oyunlardan kurtarmak isteyen İnegöl Eğitim Sevenler Derneği, (İNESDER) çeşitli oyunların öğretildiği kursların startını verdi.

İnegöl Eğitim Sevenler Derneği (İNESDER), televizyon, bilgisayar oyunları ve internetin hayatımıza girmesiyle unutulmaya yüz tutan çocuk oyunlarını tekrar canlandırmak için harekete geçti. Bu amaçla Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ÇOSKK) ile iletişime geçen İNESDER, öğretmenlere yönelik seminer ve kurs düzenledi.

 

ÇOSKK Başkanı Oktay Yellikaya, kurs kapsamında Özel Safvet kolejinde eğitimcilere çocuk oyunları hakkında video ve fotoğraflar eşliğinde bilgi verdi. Ayrıca kurs kapsamında pratik yapılarak çocuk oyunlarının pekiştirilmesi sağlandı. İçerisinde mendil kapmaca, seksek, tombik, çelik çomak ve birdirbir gibi oyunların da yer aldığı 20 oyunun pratik kursunda öğretmenler hem eğlendi, hem de çocukluklarında oynadıkları oyunların keyfini yeniden tatma fırsatı buldu.

ÇOSKK Başkanı Oktay Yellikaya, eğitimlere ilişkin yaptığı açıklamasında çocuk oyunlarının aynı zamanda kültürümüzden izler taşıdığını ifade ederek; “Bu oyunları oynayan çocuklar bedenini iyi tanır, enerjisini bu oyunları oynayarak atabilir, toplumsallaşır ve en önemlisi de kendi kültürünü daha yakından tanımaya başlar, benimser. Kendi Kültürümüze ait oyunları çocuklarımıza öğretmeliyiz, öğretmezsek Facebook milleti, Twitter milleti haline geliriz” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07