Çocuklar Spor Yaparak Eğlendi

Çocuklar Spor Yaparak Eğlendi

İnegöl Belediyesi ile Herkes İçin Spor (HİS) Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği `Eğlenceli spor aktivite balonu` etkinliğinde çocuklar gün boyu spor yaparak eğlendiler.

Atatürk anıtı önündeki alanda gerçekleştirilen etkinliğe katılan tüm çocuklara HİS yazılı tişört ve şapkalar hediye edildi.

Öğrenciler akşam saatlerinde kadar velileri ve öğretmenleri nezaretinde boğa, tırmanış, futbol, balon, boks gibi birçok oyunun bulunduğu alanda eğlenerek keyifli vakit geçirdiler.  

 

Etkinliğine katılan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada, "HİS Federasyonu tarafından illerde bir takım etkinlikler düzenleniyor. Bu aktiviteler genelde ilçelerde yapılmıyor. Belediyespor`un girişimleri ile federasyona yapılan taleple bu etkinlik İnegöl`e getirildi. İki gün boyunca Anıt önünde etkinlikler devam edecek. Burada bir amacımız var. Yani, ders çalışan düzenli beslenmeye çalışan ama spor yapmayan bir toplumdan ziyade, spor yapan bir toplumu hazırlamaya çalışıyoruz. Belediyespor`unda kuruluş gayesi budur.” dedi.  

 

Türkiye HİS Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Erdal Zorlu ise, “Buraya sizlerin spor yapmanızı sağlamak için geldik. Sporla alakalı şampiyonlar aranızdan çıkacak. Geleceğin şampiyonlarını sizden bulacağız. Spor yapan sağlıklı olur. Spor yapan kendisinden emin olur. Spor yapan akıllı olur. Atatürk, `Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur` demiştir. Sadece siz çocuklar spor yapmayacaksınız, anneleriniz, babalarınız ve öğretmenlerine spor yaptıracaksınız. Anne ve babalarınızın sağlıklı olmaları için onlara sigara içirtmiyorsunuz. Gönlünüzce eğlenmenizi istiyorum.” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş, günün anısına Federasyon Başkanı Zorlu`ya İnegöl`ü simgeleyen bir plaket verdi.



  • BIST 100

    10245,45%-0,31
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,78% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2406,52% 0,56
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32