www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÇOCUKLARA ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ

ÇOCUKLARA ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ

İHH İNİYAK arama kurtarma ekipleri, ramazan sokağının hemen yanında kurdukları platformlarda 5-12 yaş arası çocuklara arama kurtarma eğitimi veriyor.

İnegöl’ün ilk arama kurtarma ekibi olan İHH İNİYAK (İnsani Yardım Arama Kurtarma Ekibi), ramazan sokağında arama kurtarmanın önemine vurgu yapmak ve İNİYAK’ı tanıtmak amacıyla daha önce görülmemiş bir platform hazırladı. Ramazan sokağında İHH İNİYAD’ın standının hemen arka kısmında kurulan platformda, köprüde ilerleme ve tırmanma gibi çalışmaların eğitimi veriliyor. Çocuklara yönelik kurulan platforma yetişkinlerin de ilgisi yoğun olurken, çocuklar eğitimden geçmek için heyecanla sırasını bekliyor.

 

“ŞİMDİDEN MAYA ATMAK İSTEDİK”

5-12 yaş arası çocuklara yönelik yapılan ücretsiz etkinlik, ramazan ayı boyunca her hafta Cuma akşamları gerçekleştirilecek. Hazırladıkları platform ve yaptıkları etkinliğe ilişkin bir açıklama yapan İNİYAK ekip lideri Varol Yılmaz, İnegöl İHH olarak ramazan sokağında tanıtım standı açtıklarını hatırlattı. Dernekleri bünyesinde kurulmuş olan İnegöl İnsani Yardım Arama Kurtarma ekibinin de tanıtımını yapmak için çocuklara yönelik böyle bir etkinlik yapmayı düşündüklerini belirten Yılmaz, “Geleceğe dönük olarak, geleceğin arama kurtarmacılarına şimdiden bir maya atmak, onlara bu heyecanı tattırmak istedik” dedi.

 

TIRMANMA VE KÖPRÜDE İLERLEME EĞİTİMİ VERİLİYOR

Hazırlanan platformda çocuklara bazı tekniklerin öğretildiğini dile getiren Varol Yılmaz, “Burada hazırladığımız ekipmanlarla birkaç ufak çalışma gösteriyoruz. Bir köprü yaptık, köprü üzerinde ilerlemeyi ve bir de değişik ekipmanlarla ağaca inip çıkma, tırmanma eğitimleri veriyoruz” diye konuştu.

 

Varol Yılmaz, her hafta Cuma akşamı bu etkinliğin gerçekleştirileceğini de vurgulayarak şöyle devam etti: “Buradan tüm çocuklarımıza sesleniyor ve onları standımıza davet ediyoruz. Etkinliğimiz ücretsiz, tamamen tanıtım amaçlıdır. Bu şekilde ramazan sokağına da bir nebze olsun katkı koyalım diye böyle bir çalışma yaptık. Etkinliğimize 5 yaştan 12 yaşa kadar çocuklarımız katılabiliyor.”



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00